Suverent gull til Norge!
Norge og Christian André Pettersen knuste konkurrentene og tok gull i Bocuse d’Or Europe.
Norges kandidat i Bocuse d’Or Europe, Christian André Pettersen, gikk helt til topps under Bocuse d’Or Europa i går kveld. Han ble etterfulgt av Sverige på andreplass og Danmark på tredjeplass.
Skjønt etterfulgt og etterfulgt... Egentlig knuste han vel regelrett konkurransene, for 108 poeng seiersmargin er trolig tidenes største gap mellom første og andreplass.
Se bare på disse tallene - Norge var best i alt!
1. Norge: 1832 poeng. Tallerkenrett: 903,5 poeng, fatrett: 927,5 poeng
2. Sverige: 1723 poeng. Tallerkenrett: 827 poeng, fatrett: 896 poeng
3. Danmark: 1718 poeng. Tallerkenrett: 842,5 poeng, fatrett: 875,5 poeng
Godt team
Christian André Pettersen og Team Norway - som først og fremst består av de uunnværlige brikkene commis Håvard André Josdal Østebø og coach Gunnar Hvarnes - er dermed videre til verdensfinalen i Lyon i januar 2019, hvor han får sjansen til å føye seg inn i en lang rekke norske verdensmestere.
Hvarnes har selv deltatt i verdensfinalen i Bocuse d’Or, hvor han i 2011 tok bronse. Han er den kokken i Norge som har flest konkurranser på CV-en og var coach for Christopher W. Davidsen da han tok sølv i både europafinalen 2016 og verdensfinalen i Lyon 2017.
Følgende priser ble delt ut under Bocuse d’Or Europa i kveld:
Gull: Norge
Sølv: Sverige
Bronse: Danmark
Beste commis: Italia
Beste tallerkenrett: Frankrike
Beste fatrett: Finland
Disse landene er videre til Bocuse d’Or i Lyon hvor de skal kjempe mot nasjoner fra andre verdensdeler.