Hun får egen akevitt-blend
Yvonne Trans akevitt-baserte cocktail ble kåret til verdens beste. Nå får hun utvikle sin egen akevitt-blend.
Under denne ukens Linie The Journey-finale på Salt i Oslo klarte overbeviste Yvonne Tran (25) dommerne om at hun lager verdens beste akevitt-baserte cocktail.
For andre år på rad har noen av de beste bartenderne fra Norge, Sverige, Danmark, Finland og Tyskland kappes om å lage den beste akevitt-cocktailen med Lysholm Linie.
– Hun leker
Etter nasjonale konkurranser i hvert land, møttes 11 drevne bartendere til dyst i Oslo tirsdag kveld. Juryen bestod av anerkjente og internasjonale bartendere, samt master blender i Arcus, Ivan Abrahamsen.
– Hun er ung og representerer neste generasjon bartendere. Hun leker med akevitten og skaper fristende og annerledes cocktails vi bare kunne drømme om for noen år siden, sier kategorisjef i Arcus, Romain Jourdan.
Overraskende seier
Yvonne Tran har jobbet flere år i London, men har nylig returnert tilbake til hjemlandet og jobber nå i cocktailbaren «Corner Club» i Stockholm.
Seieren kom overraskende, ikke minst fordi dette er den første konkurransen hun deltar i.
– Det er en fantastisk følelse å vinne blant så mange flinke og erfarne bartendere. Jeg deltok for å utfordre meg selv, og fordi jeg har en forkjærlighet til akevitt, sier Yvonne.
Få mikse egen blend
Og med en forkjærlighet til akevitt, fremstår premien ekstra attraktiv: Yvonne får nå anledning til å lage sin egen blend av Linie akevitt. Førstepremien i konkurransen gir nemlig vinneren muligheten til å utvikle sin egen Linie akevitt-blend i samarbeid med Master Blender Ivan Abrahamsen fra Arcus.
– Dette er alle bartenderes drøm. Jeg gleder meg til å kunne servere min egen akevitt på «Corner Club», avslutter en glad vinner.
Vinnermixen
Ingredienser – «Head in the clouds»
Double Cask Port
Cloudberry and rockcandy syrup
Oloroso Sherry
Benedictine
Kremfløte
Benedictine spray
Serveres med krumkake