NM-tittel til Pettersen
Christian André Pettersen tok seieren i NM i Kokkekunst.
Jubelen på banketten på Rica Nidelven Hotell i Trondheim ville ingen enda ta da det ble kjent at Pettersen hadde tatt en ny seier og kongepokal i den prestisjefulle konkurransen.
Pettersen arbeider til daglig på Spiseriet ved Konserthuset i Stavanger. Nå blir han Norges kandidat til Nordisk mesterskap i Danmark i juni neste år.
Andre plass kokk gikk til Kåre-André Hjartholm fra Masfjorden som arbeider for Brygga 11 på Stord mens tredjeplassen gikk til Reneé B. Fagerhøi fra Trondheim som arbeider hos Kalas og Canasta i Trondheim.
I 2011 sikret Pettersen seg tittelen NM i Kokkekunst før han det påfølgende året tok seieren «Nordic Chef of the Year» i det Nordiske mesterskapet. I tillegg har Pettersen konkurranseerfaring fra det norske junior-kokkelandslaget.
Årets hovedråvarer til forretten var brosme, St. Kristina Skinke fra Gilde i kombinasjon med Romanesco eller rødbet. Til hovedrett skulle Gilde Edelgrisribbe fra Innherred kombineres med ett Tine-produkt samt en av følgende grønnsaker; Rød «Grønnkål», aspargesbønner og hvit nepe med gress.
Det søte punktum i menyen skulle tilberedes på Norske plommer og Valrhona Dulcey sjokolade.
Hoveddommeren, kokken Dennis Rafin fra Danmark, sier til nkl.no at han er imponert over NM-deltakernes nivå.
– Jeg er imponert over hva NKL og Trondheim KM med Svein Magnus Gjønvik i spissen har fått til, sier Rafin. Dyktige kokker, flotte norske råvarer og godt tilrettelagt konkurranse, må gi gode resultater, sier Rafin.
For øvrig besto dommerpanelet av Jørn Lie (smaksdommer), Espen Vesterdal Larsen (smaksdommer), Atle Lura (smaksdommer), Håvard Ravn Larsen (smaksdommer), Anne Dorthe Ask (plassdommer) og Jan Kåre Johansen (plassdommer).
Parallelt med NM i Kokkekunst gikk NM for servitører av stabelen og Thomas Pedersen fra Le Benjamin i Oslo er landets beste servitør. Andre plass servitør gikk til Thora Karen Knudsdottir fra To rom og Kjøkken i Trondheim mens tredjeplassen gikk til Rolf Wenestad fra Oslo Militære Samfund.
Årets finalister i NM i kokkekunst
Reneé B. Fagerhøi, Kalas og Kanasta, Trondheim
Odd Ivar Haglund, Brasserie Fengselet, Hønefoss
Are Nordtvedt, Restaurant Onda, Oslo
Christian André Pettersen, Spiseriet i Konserthuset, Stavanger
Kåre André Hjartholm, Brygga 11 Geir Skeie, Stord
Raymond Grimstad, Søtt og Salt, Bergen
Andreas Wold, Restaurant Feinschmecker, Oslo
Sivert Hasund, Kulinarisk Akademi, Oslo
Kristin Skogen, To Rom og Kjøkken, Trondheim
Richard Eide Sundal, Quality Hotel Expo, Oslo
Marius Dragsten Kjelsrud, Restaurant Bagatelle, Oslo
Alexander A. Olsen, Kulinarisk Akademi, Oslo