Dette er finalistene
Finalistene til Det Norske Måltid 2016 er nå klare, med stor geografisk spredning over hele landet. Se alle finalistene her.
– Nå er finalistene klare og vi gleder oss enormt over at produkter fra hele landet når opp til finalenivå i landets viktigste kåring av matkvalitet, sier prosjektlederne Kristin Austigard og Sigve Skretting.
Etter innledende delfinaler i Bergen, Oslo, Trondheim og Tromsø skal finalejuryen samles i november. - De får en tøff oppgave, fordi vi ser at det er svært høy kvalitet på finalistene. Det gleder oss når dommerne melder tilbake at de skulle ønske at de kunne sende flere til finalen. Da er vi på rett vei, påpeker Austigard og Skretting.
Finalejuryen består av juryleder Einar Risvik (Nofima), Tom Victor Gausdal (Strand), Wenche Andersen (TV2), Kari Innerå (BA53), Frode Selvaag (Ryfylkekokken), Roar Hildonen (To rom og kjøkken), og Gunnar Nagell Dahl (Fylkesmannen i Hordaland).
Her er finalistene i Det Norske Måltid 2016, sesong 9:
Årets sjømat oppdrett: Økologisk laks, Flakstadvåg laks AS, Troms
Årets sjømat oppdrett: SALMABRG, Salmon Brands AS, Oslo
Årets sjømat oppdrett: Fersk Ishavsrøye, Sigerfjord Fisk AS, Nordland
Årets sjømat villfanget: Norway Seafoods Torskeloin, Norway Seafoods AS, Nordland
Årets sjømat villfanget: Mørnet Biff av Hval, Myklebust Hvalprodukter AS, Møre og Romsdal
Årets sjømat villfanget: Villkveite filet, Domstein Sjømat AS, Rogaland
Årets sjømat foredlet: Halvors Boknafisk loin, Halvors Tradisjonsfisk AS, Troms
Årets sjømat foredlet: Røkt Ishavsrøye, Sigerfjord Fisk AS, Nordland
Årets sjømat foredlet: Porsmarinert Einerrøykt Svanøylaks, Svanøy Røykeri AS, Sogn og Fjordane
Årets det grønne – naturelle: Rosettkål, Vang Gård, Oppland
Årets det grønne – naturelle: Økologiske poteter fra Sandholt & Eftedal, Svanepotet AS, Vestfold
Årets det grønne – naturelle: Skjærgaardsløk, Skjærgaarden gartneri, Vestfold
Årets det grønne – foredlet: Grønvik Eplemost, Grønvik Gard, Rogaland
Årets det grønne – foredlet: Grønvik Eplemost – Summerred, Grønvik Gard, Rogaland
Årets det grønne – foredlet: Lippertdrikke Eple & Bringebærjuice, Frode Lippert, Østfold
Årets kjøtt: Lammecarré av Klosterlam, Klostergarden, Rogaland
Årets kjøtt: Limousin Mørbrad, Oppdal Smak og Behag / Megarden Limousin, Sør -Trøndelag
Årets kjøtt: Gilde Årets ferske sommerlam – Grillribbe naturell, Gilde, Nortura SA, Oslo
Årets kjøtt foredlet: Hockey, Ask Gård Foredling, Buskerud
Årets kjøtt foredlet: Gravet og lettrøkt flatbiff av reinsdyr, Brurskanken Rein, Nordland
Årets kjøtt foredlet: Villsauskank Frøya, Dalpro Gårdsmat, Sør-Trøndelag
Årets godbit: Havsnø Flaksalt, North Sea Salt Works AS, Møre og Romsdal
Årets godbit: Superknask knekkebrød – med havsalt, Energimat AS, Rogaland
Årets godbit: Bringebærsorbet, Reins Kloster AS, Sør -Trøndelag
Årets godbit: RørosIs Blåbærsorbet, Galåvolden Gård, Sør -Trøndelag
Årets meieriprodukt foredlet: Økologisk Cottage Cheese, Rørosmeieriet, Sør -Trøndelag
Årets meieriprodukt foredlet: RørosIs Tjukkmjølksis med solbær, Galåvolden Gård, Sør -Trøndelag
Årets meieriprodukt foredlet: Nýr, Grøndalen Gård, Akershus
Årets tradisjonsøl: Nøgne Ø Norsk Høst, Nøgne Ø Det Kompromissløse Bryggeri A/S, Aust-Agder
Årets tradisjonsøl: Okkelberg, Stjørdals Bryggeriet, Nord-Trøndelag
Årets tradisjonsøl: Vestlandskyss – Bringebær Saison, Lysefjorden Mikrobryggeri, Hordaland
Årets sider: Kvitanesen – Poesider 2016, Ulvik Frukt & Cideri, Hordaland
Årets sider: Balholm Handverkcider med humle, Balholm AS, Sogn og Fjordane
Årets sider: Balholm Handverkcider økologisk, Balholm AS, Sogn og Fjordane
Årets ost: Råblå, Grindal Ysteri AS, Sør -Trøndelag
Årets ost: Myrull, Grindal Ysteri AS, Sør -Trøndelag
Årets ost: Lille Aske, Bo Jensen, Rogaland
6. januar
Den store matgallaen og finalen blir i Stavanger 6. januar 2017.
– I fjor var det fullt hus og stor stemning, så det er bare å merke denne datoen allerede nå, sier Austigar