Suveren Norgesmester
Øyvind Bøe Dalelv fra Statholdergaarden utklasset de andre konkurrentene og gikk til topps i NM i kokkekunst.
Den tidligere landslagskokken var storfavoritt på forhånd, men hadde ingen problemer med å innfri under NM i kokkekunst i Trondheim.
Ifølge juryen var Bøe Dalelv «suverent best» og han leverte «spennende og gode smaker, viste utsøkt teknikk og ferdigheter på kjøkkenet».
Avansert meny
Bøe Dalelv hadde lagt opp til en avansert treretters meny. Forretten var potetlefser fylt med brie fra Dovre. Gressløkemulsjon, syrlig gulrot, sprø potet og ristede hasselnøtter. Luftig potet og purreløksaus.
Hovedrettet (bildet under) var "Svin Innherred" som bestod av Breserte og glasert svinecarré med sprø svor. Sortpepperstekt ytrefilet tilsmakt med estragon. Syltet og glaserte epler. Stjerneløk med broccolipurré. Byggrynsrisotto, syrlig løk, erter og kantareller. Svinesjy med eple og sennep.
Desserten var Valrhona sjokoladeganache. Sjokolade "jord" og sitronverbena sponge. Engsyrekrem og bringebær. Frosne jordbærepler.
Deltok i Årets Kokk
Bodøværingen jobber til daglig som sous chef på Statholdergaarden og hadde med seg commis Runa Kvendseth. I fjor ble han nummer tre i Årets Kokk, bak Christopher William Davidsen og Christian André Pettersen.
Andreplassen i NM gikk til Marius Dragstad Kjeldsrud fra Søllerød Kro i Danmark, mens tredjeplassen ble kapret av Lene Rabben Kjøde fra Brasserie Blanche.
Hotell- & restaurantmagasinet var på plass i Trondheim da Bøe Dalelv konkurrerte på onsdag. Han så ut til å ha full kontroll underveis, hadde tid til litt småprat og poengterte at han var veldig fornøyd med resultatet etter konkurransen.
Følgende finalister deltok i NM i kokkekunst:
Lukasz Brekke fra 4service i Bergen
Theodor Breyholtz Ulstein fra restaurant 1877 i Bergen
Daniel Rosvold fra Soria Moria Hotell og konferansesenter
Inge M. Olsen
Runar Helgeland fra Spiseriet i Stavanger
Frida Netland Berge fra Vaaghals i Oslo
Martin Trana Flak fra Scandic Nidelven
Dommere
Hoveddommer: Per Mandrup som kommer fra Danmark / WACS culinary
Plassdommer: Anne Dorthe Magnus Ask fra Kokkenes Mesterlaug Rogaland
4 smaksdommere:
Jan Kåre Johansen fra Kokkenes Mesterlaug Nord Trøndelag
Espen Aunaas fra Trondheim Kokkenes Mesterlaug
Kristine Øvrebø fra Bergen Kokkenes Mesterlaug
Jørn Lie fra Kokkenes Mesterlaug Oslo