Den store burgerbølgen på SMAK 2017
Kjøttkake og salat i brød blir tema under SMAK 2017, med tidenes første Norgesmesterskap i Burger 2017 og et eget burgerseminar.
Burgere - tre dager til ende!
SMAK 2017 får en smak av burger. Det er prosjektgruppen for Cafe & Convenience som har valgt den folkelige kjøttkaka som et av hovedtemaene på messen på Lillestrøm.
Gruppen består av Per Engen, ASKO; Raymond Wiig, Foodtech; Christine Sund, Orkla Foods; Torbjørn Ellingsen, Kysten Rundt; Erik Tønnesen, NorgesGruppen Servicehandel og Odd Henrik Vanebo, forlaget Lodiz AS.
NM i burger
Hvem lager den beste burgeren i Norge? Det skal vi enedlig få svar på - under «Norgesmesterskap i Burger 2017» som avholdes på messen.
Her inviteres alle kokker, bakere og lærlinger til å delta. Konkurransen strekker seg over to dager torsdag 9. og fredag 10. februar. Det er dommertrioen ledet av Jørn Lie med Mona Halvorsen og Tuan-Khanh Nguyens som meddommere, som vil stå for bedømmelsen.
- Vi vil ha den mest juicy, smakfulle burger med masse crisp! uttaler hoveddommer Jørn Lie.
Burgerseminar
Onsdag 8. februar vil det bli arrangerte burgerseminar. Hovedinnleder blir burgerentusiast Jonas Werner Andersen, kategorisjef i NorgesGruppen. Jonas jobber med «trend spotting» og har sine betraktninger om årsaker til at burger i dag er en stor snakkis i bransjen. Han vil dele innsikt om hvordan trender skapes og vise til eksempler på aktører som har stått for i spissen for den store Burgerbølgen.
Birgit Opland, driver av Opland Burger & Steak i Østbanehallen, vil fortelle historien om Opland-Burgeren: Råvarene styres bokstavelig fra jord til bord. Dyrene kommer fra utvalgte beiteområder i Gudbrandsdalen. Burgerne grilles i Jospergrillen med spesialkull fra Argentina. Bakteppet er Birgits hjemgård i Trøndelag, Opland.
Tarje Haakstad, eier og driver av Døgnvill Burger, omtales gjerne som "Mr. Burger". Han er forfatter av Burgerboka og vil fortelle fra egen oppvekst med burgeren og burgerhistorien så langt.
- Nå håper vi alle landets burgerentusiaster vil å melde seg på i konkurransen og knive om NM-tittelen, sier prosjektleder for SMAK 2017, Torill Engelberg.