PLUSS – Det kommer folk fra hele verden Quality Hotel Richard With setter opp et telt for «after party» og frokostservering under The Arctic Run i Vesterålen.
PLUSS – Tilgang på varer blir viktigere I en prekær situasjon med geopolitisk uro, er tilgjengelighet på varer blitt en viktigere faktor i det strategiske innkjøpsarbeidet.
PLUSS – Målet er å få turister til byen utenom høysesong Etter et oppdrag som konsulent for Det Lille Hotel i Risør, har Jan Hugo Jakobsen tatt på seg oppgaven som ny daglig leder for hotellet. – Det var ikke vanskelig å bestemme seg for å bli.
Han skal sørge for at det blir kamp om nye Oslo Spektrum – Fra dag én skjønte jeg hvor ambisiøst og visjonært dette prosjektet er.
PLUSS Utenlandske gjester står for økningen i februar Det endte med 2,3 millioner overnattinger i februar 2025, en økning på 2,1 prosent fra samme måned i fjor. – Det var veksten i utenlandske overnattinger som bidro til rekorden.
Inngår strategisk samarbeid Festningshotellene har inngått et strategisk samarbeid med Countryside Hotels i Sverige.
– Det lønner seg å satse på dyrevelferd Norsk Kylling AS økte omsetningen med 18 prosent og fikk et driftsresultat på 118 millioner norske kroner i 2024, en forbedring på 47 millioner kroner fra 2023.
PLUSS Flytter fra Narvik til Senja I forrige uke ble det klart at Finn Folke-Olsen slutter som hotelldirektør på Hamn i Senja. Harald Kuraas tar over som nye hotelldirektør på Hamn i Senja.
PLUSS – Jeg opplever en helt unik drivkraft På Noresdagen for ett år siden ble Marianne Lund presentert som ny administrerende direktør for innkjøpsgrupperingen Nores. Nå forbereder de seg på Noresdagene som går av stabelen i Bergen 7. og 8. april.
PLUSS Overtar badehusprosjekt Unike Grand Hotel tar over badehusprosjekt. – Vi vil være med på å bygge opp Åsgårdstrands omdømme som badeby.
PLUSS – Hoteller har begynt å gå på skattejakt hos oss Kokkene på de norske hotellene begynner å bli stadig mer bevisst på hvor mye mat som kastes i løpet av et år. Derfor har Strawberry og Thon Hotel inngått avtaler med Plateful, som jobber med «upcycling» av mat og leverer en plattform som skal hjelpe bransjen med å unngå svinn.
PLUSS – Vi har sprengt kapasitet om sommeren Om sommeren er det sprengt kapasitet på Valldal Fjordhotell. Nå utvider hotellet med 16 nye rom og vil satse mer på selskap, kurs- og konferanse.
PLUSS 17 prosent økning sammenlignet med fjoråret Fire overnattingsvirksomheter og 28 serveringsvirksomheter gikk konkurs i mars 2025. Det gir en økning på 17 prosent hittil i år.
PLUSS Åpner sitt første hotell i Danmark Citybox Hotels har signert en avtale med CapMan og vil åpne et nytt hotell i Kastrup, København. Det er kjedens første hotell i Danmark.
PLUSS Får hjelp til å håndtere den store pågangen av turister Design og arkitektur (DOGA) har et mål om å hjelpe Moskenes kommune med turistkaoset som har oppstått i Lofoten. – Det gir mange muligheter, men også problemer.
PLUSS – Et resultat som sikrer god vekst i kjøpekraften LO og NHO er enige i årets lønnsoppgjør og unngår dermed streik.
PLUSS Meklingen mellom NHO og LO/YS er i gang Mandag 31. mars klokken 10.00 åpnet meklingen i årets mellomoppgjør, skriver NHO i en pressemelding. Meklingsfristen er kl. 24 tirsdag 1. april.
PLUSS Disse servisene kjenner «alle» igjen! Dekoren er eksklusiv, og designet til de forskjellige servisene ligger for alltid i arkivert i et hvelv i Tyskland. Men det er kun de respektive hotellene som har tilgang til å bestille servise med deres eget skreddersydde design.
PLUSS Bidrar med 70.000 for å sette kvinnehelse på dagsorden Hotelldirektør Stian Jakobsen ved Quality Hotel Harstad søkte om midler fra hotellkjedens eget fond for å donere til Harstad sanitetsforening. Nå håper de det kan hjelpe til å bygge et kvinnehelsehus.
PLUSS Vil utvide med 6000 kvadratmeter Scandic Hotels har søkt om utvidelse av dagens Scandic Hotel Alta. De ønsker å legge til en fløy på over 6000 kvadratmeter i hotellkvartalet.
PLUSS – Industrien går så det griner LO har i dag meddelt NHO og Riksmekleren om at de krever meklingen avsluttet, og har meldt plassfratredelse for til sammen 22.694 medlemmer. YS-leder
– Løftet virksomheten gjennom sin tilnærming til digital verdiskaping Sammen med Maverix gikk De Bergenske til topps i åpen klasse i reiselivsmarkedsføring under HSMAI Awards.
PLUSS – Prisbildet i Bodø er ganske forvrengt De siste årene har hotellkapasiteten økt kraftig i Bodø. Det er med på å gjøre konkurransesituasjonen ekstra tøff, ifølge hotelldirektør Jeppe Ry Vogel Jørgensen hos Radisson Blu Hotel Bodø.
– Det handler om mye mer enn å bare ha åpent Denne helgen lanserer Kiosken Bar det svenske ølet Norrlands Guld på tapp i Norge. Det er et av mange arrangementer som finner sted i Tordenskiolds gate for folk i bransjen. – Åpningstidene våre betyr at vi alltid er et alternativ.
PLUSS Bytter ut Torvet Bistro med nytt konsept Torvet Bistro legges ned og Thon Partner Hotel Parken gir fra seg driften av restauranten. Hotellet har inngått en avtale med Sabi Sushi.
Hederspris til Stordalen og Silseth Strawberry stakk av med fire priser under HSMAI Awards Norway. Petter Stordalen og Torgeir Silseth fikk hedersprisen sammen.
Her er «årets unge talent» i hotellbransjen Hotellsjef Sivert Engebretsen på Hotel Norge by Scandic har virkelig markert seg i rollen. På tirsdag ble han kåret til «Årets unge talent» under HSMAI Awards i Oslo.
PLUSS Hotelldirektøren gir seg etter ett år For ett år siden overtok Finn Folke-Olsen jobben som hotelldirektør for Hamn i Senja. Nå har han bekreftet at han gir seg 1. april.
Vant internasjonal teknologipris Teknologidirektør Kari Anna Fiskvik vant prisen «CIO of the Year» under The International Hotel Technology Forum Europe 2025.
PLUSS Til salgs for 31,7 millioner Kirkenes Turisthotell er til salgs. Kjøperen får 100 prosent av aksjene i driftsselskapet og eiendommen på over 11.000 kvadratmeter.
PLUSS – Det har aldri vært morsommere enn nå Petter Stordalen fleiper om at han «aldri har vært lenger unna pensjonsalderen» og har ambisiøse planer for den nye Stopover-kjeden. – For meg er det morsommere enn noensinne.
PLUSS Har investert tosifret antall millioner i energitiltak Like før jul var solcellepanelene på plass på taket til Thon Hotel Linne. Det var kronen på verket etter flere år med investeringer for energieffektivisering av hele porteføljen til Norwegian Hospitality Group.
PLUSS Håper å unngå nedbemanninger Etter pandemien måtte Scandic Park Hotel kutte 40 årsverk. Forrige uke ble de ansatte informert om at hotellet i Sandefjord vurderer nye kutt.
Ser ut som plast, føles som plast – men det er ikke plast! Det hele begynte med bærekraftige sugerør. Nå har The Ocean Straw lansert sine første kopper og vinglass laget av biologisk nedbrytbare materialer hentet fra naturen.
PLUSS Nyoppussede lokaler og ledige stillinger Hotel Notodden gjenåpner med sosial møteplass og frokosttilbud de håper også de lokale vil ta i bruk. – Det blir godt å komme inn i normal hotellrutine i ferdige lokaler.
PLUSS Nå drømmer hotelldirektøren om bedre vintre i Ålesund Da Thomas Wilhelmsen ankom Hotel Noreg, var det null gjester den første dagen i januar 2022. Nå nyter hotellet godt av en totalrenovering og veksten i Ålesund. – Men destinasjonen har fremdeles store utfordringer i vintersesongen.
PLUSS Hvor mye penger legger cruiseturistene igjen? I en økonomisk analyse gjennomført for Molde og Romsdal Havn, har BDO funnet ut hvor mye penger cruiseturistene legger igjen.
PLUSS Airbnb-markedet i Tromsø tilsvarer åtte nye hoteller på størrelse med The Dock Tromsø kommune har lagt fram en rapport som viser at det er 3480 utleieobjekter på Airbnb i byen. – En dobling i antall hotellrom tilsvarer nesten åtte nye hotell på størrelse med hotellet som er under bygging ved Vervet.
To produkter fikk tildelt Spesialitet Geitramseddik fra Brokkestøylen og Havsnø Røkt Flaksalt fikk tildelt Spesialitet under åpningsdagen på UMAMI-messen. – Begge disse produktene er i særklasse i sin kategori og har derfor fortjent å få tildelt Spesialitet, sa landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen under tildelingen.
PLUSS – I dag er man avhengig av stordriftsfordelene Petter Stordalen spår ytterligere konsolideringer i hotellbransjen og mener Grand Tromsøs overgang er et eksempel på at nye ser fordelene av stordriftsfordelene til Strawberry. – Vi leverer den eneste rene franchise-løsningen.
Ikke tenk på sausen Unilever Food Solutions presenterer tre helt nye sauser på UMAMI Arena. Hollandaise har vært en suksess, nå kommer det flere varianter til både fisk og kjøtt.
På jakt etter distributør og norsk produsent Mangler du noe spennende å tilby gjestene som kommer til hotellet etter at kjøkkenet er stengt? Mamas & Tapas mener de har løsningen og er på UMAMI Arena for å vise fram produktene til distributører og produsenter for videreutvikling.
«Årets cookie» er best med peruansk kaffe På Nespresso Professionals stand møter vi Younes El Khomri. Han er mannen bak Mendel’s og deler ut sine prisbelønnede søtsaker sammen med Nespresso – eksklusivt for gjestene på UMAMI Arena.
Rengjør 1200 m² i timen Mens renholderne tar de kompliserte oppgavene, kjører rengjøringsroboten Pudu sine egne veier.
Nå skal «alle» ha fruktlikør Lavalkohol er en voksende trend på det norske markedet, sier Jonas Zeitzmann på Koskenkorva-standen.
PLUSS Ny Culinary Director på Hobo Oslo Når Hobo Oslo åpner dørene i oktober 2025, blir det med en av Skandinavias mest talentfulle kokker ved roret.
Radisson signerer fire nye hoteller og introduserer to nye merkevarer Har inngått avtale om fire nye hoteller, med totalt 519 gjesterom i Bergen, som en del av sitt partnerskap med Magic Norway.
PLUSS Spiller opp til rå konsertopplevelser i Hamar Nå skal Scandic ta ut potensialet til hotellets storscene. Hvem som helst skal kunne komme og ta over salen som har en kapasitet på opptil 1.500 personer.
PLUSS – Et konsept vi anser som en ideell hotelløsning Reitan Convenience Norway lanserer deres første ubemannede butikkonsept, som en utvidelse av merkevaren og bagett-spesialisten Northland. Selskapet anser også løsningen som ideell for hotellbransjen.
PLUSS – På høy tid Radisson Blu Plaza Hotel totalrenoverer kongesuiten på 350 kvadratmeter. Det har en prislapp på 20 millioner kroner og er på «høy tid» ifølge hotelldirektør Tarje Hellebust.
PLUSS – 2025 er vårt år Konkurransen er knallhard i Innlandet, men det er en optimistisk Øyvind Frich som møter Hotellmagasinet etter å ha overkommet fire tøffe år for Frich’s Hoteller og Spiserier. – Vi har tilpasset oss og overlevd i tøffe tider. Nå håper vi 2025 er vårt år.
Den økonomiske situasjonen i reiselivet 2025 Stor usikkerhet i verden og økonomiske krevende tider påvirker også reiselivet. Det er stor variasjon når det gjelder reiselivsbedriftenes markedssituasjon og framtidsutsikter.
– Dette vil være tidsbesparende for alle parter PELIAS Norsk Skadedyrkontroll og Servicealliansen har inngått et strategisk samarbeid. – For hoteller og eiere vil det føles som at én aktør ivaretar dem.