Drømmejobbene Noen jobber i hotellnæringen er ganske ulikt det de fleste av oss kjenner til. Hva med å jobbe som direktør for atmosfære eller velvære-bestemor?
PLUSS – Ingenting kan snu en dag så fort som gjestene Vegard er hotellsjef på Smarthotel midt i Oslo. Der har han opplevd det meste – også en del som ikke egner seg «på trykk».
PLUSS Fra servitørlærling til direktør for to hoteller Espen Teigseth startet som servitørlærling på Britannia som 18-åring. Nå blir han direktør for Scandic Nidelven, samtidig som han skal fortsette som direktør for Scandic Lerkendal.
PLUSS Sjokkert over regjeringens forslag: – Kan bety en millionregning for mange hoteller Regjeringens forslag til turistskatt er stikk i strid med det næringen har bedt om, sier NHO Reiseliv.
Rett inn i ledergruppen – Mest av alt ser jeg frem til å jobbe tett med alle de dyktige hotellsjefene.
PLUSS Ny Vice President Operations Norway i Nordic Hotels & Resorts Tore Carlsson Sægrov kommer fra stillingen som General Manager på Clarion Hotel Oslo
PLUSS Julebordkampanje skapte oppstyr Ikke alle så humoren i Facebook-posten til Hankø Hotell & Spa. «En bekreftelse på at det stort sett er positivt å skille seg ut», svarer markedssjefen.
PLUSS Ny hotellsjef hos Nusfjord Village & Resort Ansetter Jakob Kern, som har lang og internasjonal erfaring.
Norges beste hotellfrokost er kåret Britannia Hotel og Thon Hotel Lofoten hentet hjem den ettertraktede prisen, som ble delt ut for attende gang.
Opplevelsesturisme i kraftig vekst Naturen i Norge er ikke bare vakker – den er også en stor økonomisk ressurs. En fersk rapport viser at utendørsopplevelser er en sentral del av norsk reiseliv, og de bidrar med hele 4,1 milliarder kroner årlig til økonomien.
Jarle Moen blir ny COO i Norwegian Hospitality Group Nesten tjue år etter at de jobbet sammen sist trer Jarle Moen inn som ny COO i Norwegian Hospitality Group (NHG) eid av Thor Morten Halvorsen.
PLUSS Samles under én felles merkevare Et knippe av Røros' hoteller og serveringssteder samles under ett navn. Men særpreget skal de beholde.
Milepæl for First Hotels' lojalitetsprogram Feirer 500 000 medlemmer i lojalitetsprogrammet First Member.
PLUSS – Heldig som får jobbe på et så ikonisk sted Ann Elisabeth Hermansen er Marketing Manager på Hotel Continental Oslo. Hun forteller at stillingen gir henne muligheten til å kombinere interesser med jobb.
PLUSS Ny markedsdirektør for Radisson Hotel Group Skal lede markedsførings- og kommunikasjonsteamet for Norden, Benelux, Storbritannia og Irland, og være ansvarlig for å styrke merkevaren Radisson Hotel Group.
PLUSS – Det å være leder er vel å vise seg? Et smil og hei er obligatorisk når Jenny Muren Knivsflå møter gjester og ansatte på Hotel Union Geiranger. Hun syns det er herlig å ikke trenge en unnskyldning for å hilse.
KRONIKK: DET VIKTIGSTE PROBLEMET BRANSJEN MÅ LØSE For selskaper som lever av profitt, ligger det en stor økonomisk oppside i å begrense matsvinn. Men det finnes en langt større oppside som angår oss alle, skriver Morten Malting i en kronikk på Hotellmagasinet.
PLUSS Tar over som direktør for Hotel Norge by Scandic - En drøm som går i oppfyllelse, sier den nye direktøren for Bergens storstue.
Enighet mellom Fellesforbundet og NHO Reiseliv - unngår streik Over ti timer på overtid ble partene enig om en forhandlingsløsning på landforpleiningsavtalen, og unngår dermed streik.
Sterke tall fra Radisson Hotel Group Melder om sterk vekst med over 130 nye signeringer og åpninger i første halvdel av 2024.
Teknologiselskap med suksess etter storavtale med Strawberry Stavangerbaserte Munu satser på videre ekspansjon, og henter ny daglig leder.
PLUSS Tallene har aldri vært høyere Ny statistikk fra SSB viser at norske hoteller og overnattingssteder satte rekord i juli. En landsdel skiller seg ut.
PLUSS – Vi ønsker å gi de ansatte mer tid til gjestene Den norske startup-en ALTEK AI satser på AI for hotellbransjen. Farris Bad og The Thief er allerede ombord, og selskapet har også blikket rettet mot verden.
Solgt i 2021 - til salgs igjen Etter drøye tre år er Badehotellet i Holmsbu igjen på markedet. Salget vil ikke påvirke driften, understreker megleren.
PLUSS Starter kurs det «ikke finnes maken til» Kyrre Skoge har mange år i bransjen, og har blant annet vært hotelldirektør tre ganger. Nå starter han salgskurs for hotellnæringen, og lover kurs det ikke finnes maken til der ute.
PLUSS Slik blir NM i kokkekunst 2024 Om en drøy måned er det klart for NM i kokkekunst i Trondheim. Nå er oppsettet klart.
PLUSS Tok saken i egne hender - med suksess Etter å ha fått avslått ønsket om å pusse opp gjentatte ganger, valgte Svein Fjellstad og Herbjørn Johansen å kjøpe hotellet, og pusset det opp selv. Veien har vært kronglete, men det har det vært verdt.
Konferanse for mat- og drikkenæringen Onsdag 19. mars 2025 arrangeres UMAMI Leadership Conference under UMAMI Arena.
PLUSS Rekordmange nyetableringer - spår at veksten vil fortsette Aldri før har det blitt registrert så mange nye foretak innen overnatting og servering, melder SSB. NHO forventer fortsatt vekst i bransjen.
PLUSS Stor optimisme i reiselivet NHO Reiselivs medlemsundersøkelse for august 2024 viser stor tilfredshet i bransjen, og tro på at de gode tidene vil fortsette.
Tar regningen for dyr euro Svak krone tvinger Walaker Hotell til å ta grep for å beholde flinke ansatte.
Strawberry overtar driften av Lily Country Club Inngår langsiktig leieavtale med storstilt utvidelse av spa-avdelingen.
PLUSS «Usynlig» smittevern-løsning for hotellbransjen Produsenten lover svært effektivt og stillegående smittevern som også tar hensyn til miljøet.
PLUSS Norsk hotellhøgskole er historie Endrer navn for bedre å vise bredden i studietilbud og forskningsfelt.
PLUSS – Et av markedene med størst potensial i Norden Strawberry fortsetter å utvide i nabolandet, og har planer om ytterligere ekspansjon.
PLUSS Fin juli for hotellene: Sjekk de sterke tallene! Nye tall: To av tre rom leid ut i sommer, en vekst på mer enn fem prosent fra i fjor. I markeder som allerede er fullbooket, som Lofoten, har man kunnet øke prisene.
PLUSS Klar for nye utvidelser Citybox har på kort tid åpnet tre nye hoteller, i tre forskjellige land, og neste år vil det komme flere i Norge.
PLUSS Utvider porteføljen - igjen Nylig slapp nyheten om at de overtar Utsikten Hotell i Kvinesdal. Allerede nå er neste hotell på plass i porteføljen.
PLUSS – Eksepsjonelt bra år Radisson Hotel Groups Responsible Business Report 2023 viser betydelige fremskritt mot målet om å bli Net Zero innen 2050.
PLUSS Fra internasjonale hotellkjeder til Bergen – Tror vi at vi kan bidra betydelig til Bergens voksende rykte som en ledende internasjonal destinasjon.
PLUSS Vil være en motvekt Hotellkjeden Unike Hoteller utvider stadig porteføljen, og siste medlem er Utsikten Hotell i Kvinesdal. Konserndirektør Morten Christensen forteller at han allerede har neste hotell klart.
PLUSS Hotell-merkevarer sliter med å holde tritt med økonomisk vekst Nye tall fra analyseselskapet Brand Finance viser at veksten fortsetter i hotellbransjen på verdensbasis, men at bransjen har utfordringer når det gjelder å bygge merkevarene sine i tilsvarende tempo.
PLUSS Har funnet oppskriften Da Jørgen Brobakken kjøpte et hotell som 21-åring, var det uten å vite at vi sto ovenfor kraftig renteøkning og økte strømpriser. På tre år har han likevel greid å skaffe god lønnsomhet, og nå ser han ikke bort fra at det kan bli flere hotell.
PLUSS Fullbooket som vanlig Hotellet bruker ikke tid og ressurser på salg og markedsføring, men må likevel avvise gjester.
PLUSS – Tiden var kommet Ringreven Erling M. Kristensen gir seg i Norwegian Hospitality Group etter mange år. Vi snakket med han om tiden der og planene fremover.
PLUSS ‒ Hele fylket gleder seg Når Union Geiranger åpner dørene for storslagent prinsessebryllup senere i sommer blir verdens øyne rettet mot den vakre bygda. Det er ikke hotelleier Sindre Mjelva det minste bekymret for.
PLUSS Kreativ løsning sikret skjenkebevilling for hele gaten I Gol sentrum starter man snart arbeidet med å lage en bilfri restaurantgate i Dalevegen. En smart løsning sikret skjenkebevilling for alle involverte.
Nytt medlem av First Hotels Hotel Amadeus by First i Halmstad er siste tilskudd til First Hotels portefølje.
PLUSS – Norske hotellgjester er litt for godt vant Ferske tall viser at det kan bli rift om hotellrommene her hjemme i sommer.
PLUSS Lojalitetsselskap markerer oppkjøp med navnebytte Det norske SaaS-selskapet Loyall kjøper det norske teknologiselskapet Skylabs, som tilbyr komplementære tjenester til horeca-bransjen. Samtidig bytter de navn til Loyco.
PLUSS SJEKK INN: Servicesjefen på Solli Da Strawberry-gruppen skulle åpne Sommerro i Oslo Lysverkers gamle lokaler, var det ingen tvil om hvem som skulle bli ansiktet utad. Dominic ble hentet inn fra The Thief.
PLUSS Ny sjef på Oppdal Turisthotell Linda Flatmo Hoel tar over i september, kun ett år etter at hun ble ansatt hos hotellet.
Verdens tøffeste kokkekonkurranse i gang i Trondheim Europas beste kokker kniver om å bli aller best, foran et fullsatt Trondheim Spektrum.
PLUSS Denne byen hadde sterkest vekst i februar Februar var en svært god måned for hotellene i mange norske byer. Akkurat nå er det de mindre og mellomstore byene som har sterkest utvikling.
PLUSS Design- eller billighotell? Ja takk, begge deler Kompaktluksus og billigboutique er blant nyordene som forsøker å beskrive den britiske hotellkjeden Z Hotels.
Nykommer ble Norges ledende konferansehotell Etter bare noen få års drift gikk Lily Country Club seirende ut i konkurranse med store navn.
Thon Hotels kåret til hotellbransjens mest bærekraftige merkevare i Norge Kjeden gikk seirende ut av merkevareundersøkelse.
Dalen Hotel i Telemark inn i Nordic Hotels & Resorts Feirer 130 år og tas opp i Strawberrys portefølje.
PLUSS – Vi ønsker alle velkommen med et stort smil På Svalbard Hotell jobber husøkonom Ruby Lea. Hun syns det å møte nye mennesker er noe av det beste med å jobbe på hotell.
PLUSS – Når du jobber på hotell, blir hotellet som ditt hjem På Clarion Hotel Oslo jobber Martina Crnadak som Meeting og Event Manager, og hun er ikke i tvil om hva drømmejobben er. En dag ønsker hun å bli General Manager.
Håp om videre drift for konkurs hotell Gjelden ble for stor for Moi hotell, men bobestyreren har håp om at videre drift kan være mulig.
PLUSS Bærekraft i sentrum for hotelldrift, takket være VARIG I møte med en stadig grønnere fremtid, kan ikke hotellbransjen se bort fra bærekraft. Derfor er også innsikt i byggets bærekraftsparametre særdeles viktig.
PLUSS Reiselivsekspert: Dette kan sørge for økt turisme til Norge Camilla Valdem Pigere i Berg-Hansen er imponert.