PLUSS Satser på Loyco Øystein Selbekk, tidligere CEO og gründer av VisBook, investerer og blir ny styreleder i Loyco.
Konferanse for mat- og drikkenæringen Onsdag 19. mars 2025 arrangeres UMAMI Leadership Conference under UMAMI Arena.
PLUSS SJEKK INN: Servicesjefen på Solli Da Strawberry-gruppen skulle åpne Sommerro i Oslo Lysverkers gamle lokaler, var det ingen tvil om hvem som skulle bli ansiktet utad. Dominic ble hentet inn fra The Thief.
PLUSS – Vi serverer ikke lokal mat bare fordi den er lokal På Fjordtind Hotels er god mat og drikke i fokus. Vi har snakket med driftsdirektøren og mat- og drikkedirektøren om hvordan de gir gjestene matopplevelser med lokal mat.
Stiansen fikk gaffelen i knivskarp konkurranse Bent Stiansen mottar æresprisen og utmerkelsen for et sterkt livslangt engasjement for norsk gastronomikultur.
Brudd i forhandlingene for hotell- og restaurantbransjen Fellesforbundet og Parat bryter forhandlingene med NHO Reiseliv og går til mekling på Riksavtalen.
PLUSS Ni turistanlegg til salgs i samme fylke Mange hoteller og serveringssteder på markedet - enkelte til langt under takst.
PLUSS ANMELDT: En middag med utsikt Vi har sendt våre restaurantanmeldere opp i 33. etasje på Radisson Blu Plaza i Oslo. Les hvordan det gikk i høyden.
Nytt gull til Harahorn Gin Det norske gin-merket Harahorn sikret seg gull i Bartender Spirits Awards i USA.
Cubansk rom møter fransk vin Stadig flere nordmenn får øynene opp for rom. Kolonitiden og Napoleonkrigens slutt har gitt inspirasjon til Pacto Navio – en cubansk rom med en fransk tvist, som lanseres på Vinmonopolet i mars.
Slik blir julebordet vellykket Julebordsesongen er i gang og tusenvis av urutinerte festdeltagere inntar nå landets restauranter og barer. «Gode råd er med andre ord dyre», men her er noen gratis tips til hvordan julebordet kan bli vellykket.
Tre hete nyheter hos Dr. Jekyll's I anledning den femtende whiskyfestivalen i Oslo og nyåpning av Dr Jekyll´s, lanserer sistnevnte tre unike Dr. Jekyll «Mr. Hyde» Expression of Whisky-flasker.
Gir nytt liv til "Bagatelle-huset" I lokalene som tidligere huset gourmetrestaurantene Bagatelle og Lille B er et nytt konsept i ferd med å ta form. Se hva eierne planlegger.
Har du lyst, har du lov... It’s all about love. It’s all about politics. It’s all about wine… Fjern den andre linjen og elsk den gode vin - uavhengig av geografi, religion eller politikk. Det er oppfordringen fra vår vinskribent etter å ha stiftet bekjentskap med israelsk vin.
Innfører krav om innrapportering av tips I dag melder Dagbladet at regjeringen innfører krav om at arbeidsgivere skal rapportere inn tipsen til skattemyndighetene. NHO Reiseliv reagerer sterkt på dette kravet, og mener Siv Jensen har ignorert høringssvarene fra NHO Reiseliv og NHO sentralt.
Fever-Tree til Multibev Fever-Tree har etablert seg som verdens ledende leverandør av premium mixere. Nå skal Multibev og Solera forsøke å løfte merkevaren i det norske markedet ytterligere.
To priser til ASKO – fra ASKO ASKO Hedmark og Jan Petter Skarpeid fra ASKO Øst hadde ekstra grunn til å juble under ASKOs nasjonale salgsmøte.
Miljøgrep fra Coca-Cola Brusgiganten Coca-Cola skifter ut 100 fossile firmabiler med elbilen Opel Ampera-e. Samtidig investeres det i 176 elbil-ladere ved selskapets hovedkontor utenfor Oslo.
Riesling på krabbegir I helgen var det duket for et av årets store bransje-høydepunkter, «Crab a Riesling». Noen vant, men alle koste seg.
Satser stort i Bjørvika Når den nye restauranten til Døgnvill Burger åpner i Bjørvika, håper de å få besøk av både sultne sopraner, tørste tenorer og brisne bibliotekarer.
Ble ridder av Champagne Ole Steinsholt, salgssjef i Solera, ble i helgen slått til ridder av Champagne under en høytidelig seremoni i Reims.
Prisdryss for vann fra Snåsa Til nå ha Snåsa først og fremst vært kjent for varme hender. Nå skal det også bli kjent for sitt kalde og friske vann.
Justisen skal bli enda bedre For to og et halvt år siden gjenåpnet Justisen Restaurant, Bar & Bakgård. Til nå har det blitt mye fokus på de to sistnevnte elementene i navnet, nemlig barene og bakgården. Nå lover eierne et kvalitetsløft når de utvider satsningen på selve restauranten.
Mamma mia, for en pizza! Pizzaiolo Elio Corsi fra restauranten Eataly på Aker Brygge i Oslo, slo til med en kruttsterk andreplass i pizza-VM i Italia.
Fra hobby til levebrød Det som startet som en hobby for Ståle Johnsen i Kimerud har utviklet seg til et levebrød. Nå får han distribusjonshjelp av Altia.
Fursetgruppen tar over Fursetgruppen og NCC Property Development ble i november 2017 enige om en avtale der førstnevnte tar over driften av Gamle Logen.
Italia og Frankrike under samme tak på Storo Fra og med 2. desember kan gjester få oppleve noen av Frankrikes og Italias mest spennende smaker under samme tak. Da åpner Little Eataly og La Baguette ny avdeling på samme sted.
Lager Aune Sand-inspirert øl I dag får kunstner, forfatter, kvinnebedårer og champagne-elsker Aune Sand får sitt eget BrewDog-øl. Selvsagt med en touch av jordbær...
TINE på lavkarbo(n)-diett Norsk næringsmiddelindustri er på lavkarbondiett. TINE er ett av flere norske konsern som de siste årene har lagt om til en mer klimavennlig matproduksjon.
Verdens beste tapas er norsk! Vi er best i verden! Kong Felipe VI, Sergio Ramos, Julio Iglesias, Enrique Iglesias og Penélope Cruz. Vi har slått dem alle sammen. Ferran Adrià - can you hear me? Your boys took a hell of a beating!
Her går det så det suser Serveringsstedene og butikkene i Barcode i Bjørvika opplever stor omsetningsøkning. Hittil i år er omsetningen mer enn 50 prosent høyere enn på samme tid i fjor.
Vil bli "your partner in wine" Podium Wines og Hans A. Flaaten slår seg sammen for å kombinere stolte tradisjoner med nye og spennende visjoner. Det nye slagordet er det i alle fall ikke noe å utsette på.
Nytt liv for historisk akevitt For snart 100 år siden forsvant Løiten Taffel Aquavit fra markedet og resepten ble sporløst borte. Nå er de edle dråpene endelig tilbake i ny utgave – etter en iherdig leteaksjon.
Storeslem for Arcus Arcus dominerte stort under «spritbransjens olympiske leker». Ingen annen produsent var i nærheten av den norske medaljefangsten.
Lofoten-vann «smaker gull» Lofoten Arctic Water gikk til topps i prestisjetunge Gold Taste Award i lavmineralkategorien under FineWaters vannsmakingskonkurranse i Kina 2017.
Han "ska færra te Mexico" Julian Brady fra Vaskeriet i Bergen er kåret til Norges beste bartender under konkurransen World Class Nordics Final. Nå venter det VM-billett til Mexico.
Luxardo til Interbrands Importøren Interbrands har sikret seg en av Italias eldste destillerier i porteføljen.
Blir ny Umoe-direktør Umoe Restaurants har ansatt Kenneth Tjønndal Pettersen (43) som ny kommunikasjonsdirektør.
Fisketorget får egen øl Fisketorget i Bergen presenterte sitt helt eget sjømatøl, brygget av Hansa Borg Bryggerier for Fjellskål Fisketorget as.
Oppstart for whisky-festival Sørlandet Whiskyfestival tar sikte på å vise frem whisky fra alle verdenshjørner, og Sørlandet fra sin aller beste side, når det braker løs 10. juni.
Rebelsk Riesling for livsnytere Rebellious Riesling beskrives som «en upretensiøs god vin for livsnyterne som tør å sette en bag-in-box på bordet».
Hell´s Kitchen til Las Vegas Gordon Ramsay åpner verdens første Hell's Kitchen-restaurant i Las Vegas.
Setter whisky på kartet Whisky-produsenten Talisker vil inspirere til naturopplevelser og lanserer turguide med noen av Nordens ledende eventyrere.
Gjensynsglede på Tjuvholmen Bølgen & Moi på Tjuvholmen er endelig gjenåpnet. En unik 10 minutters lunsjgaranti, eget skalldyrkjøkken, en av Norges beste vinkjellere og spektakulære kunstsamarbeid med blant nyhetene som skal tiltrekke seg nye og gamle gjester.
Her blir det Starbucks I sommer etablerer Starbucks seg i nye Kvartal 32 på nedre torv midt i Kristiansand sentrum. Dette blir Starbucks sin 20. butikk i Norge.
Bitter sweet symphony Dette er historien om hvordan en drink hjalp Storbritannia i å kolonisere India, og hvorfor den er en spennende studie når det gjelder hvordan smakssansen vår fungerer. Vi selvsagt om gode, gamle GT.
Full stopp for Mathallen Etter bare halvannet års drift har tiden rent ut for Mathallen i Trondheim. Nå overtar Bunnpris lokalene.
5 myter om "bobler" Champagne har stjernestatus og blir gjerne assosiert med fest og glamour. Det er kanskje også grunnen til at drikken er så myteomspunnet. Men hva er sant og ikke?
50 kubikk malt og humle Det er ingen grunn til at baren skal være stasjonær. Spesielt ikke om den er i tidløst, italiensk design.
Bare amatører serverer fersk kaffe Du trodde kanskje at kaffen er bedre jo ferskere den er? Bare tull, ifølge en av Italias største og beste kaffebrennere.
Den gamle vinen Få, om noen, selger mer vin i Norge enn Tommasi. Likevel har de et forklaringsproblem.
Drømte om Acapulco – havnet i Lom Trange kår i Offenburg, læretid i Baden-Baden, et erketysk forhold til tid, Egon-oppstart og et rikere hotell-liv enn de aller, aller fleste kan drømme om. Dette er historien om Wilfried Reinschmidt.
Sølv til Christopher W. Davidsen i Bocuse d’Or Den norske kandidaten Christopher W. Davidsen tok sølv i Bocuse d’Or i Lyon onsdag. Island tok bronse og USA tok gull. Dette er Norges tiende medalje i Bocuse d’Or.
Vossaøl til hele landet I løpet av ett år var LL Voss Fellesbryggeri dannet, bygd opp og produksjonen i gang. Nå skal ølet distribueres til landets dagligvarekjeder.
Klart for barista-NM Når startskuddet går for NM i Kaffekunst under SMAK 2017, vil noen av landets fremste baristaer og kaffekjennere konkurrere om å skape ultimate kaffeopplevelser.
Dette er fremtidens mat FN er opptatt av det, EAT-organisasjonen har det på dagorden og stjernerestauranter over hele verden eksperimenterer med det. Det er med andre ord på tide at folk flest begynner å ta insekter i mat på alvor.
Tyskerne liker smaken av Norge Norges rykte som matdestinasjon er ikke så overdrevet som noen skal ha det til. At en del turister er en smule skeptisk før de kommer hit er fortsatt sant, men stadig flere er positive til det de får servert av norsk lokalmat og drikke når de først kommer hit.
Christopher W. Davidsen på plass i Lyon Tirsdag 24. januar skal Norges Bocuse d’Or-kandidat Christopher W. Davidsen i ilden i Lyon. Etter nesten 4000 timer på treningskjøkkenet det siste året, sikter Christopher og hans team seg mot en pallplass.
Vil ha bransjen over på plast Stadig flere barer og restauranter bytter ut glass med plast. Og flere skal det bli, ifølge glass 4 ever.
Går «all in» for pallen Norges lag i Bocuse d´Or Europa overlater ingenting til tilfeldighetene før årets viktigste kokkedyst.
Fem norske kan bli Young Chef 2016 Skandinavia har ti semifinalister i S.Pellegrino Young Chef 2016. Fem av dem er norske.
Først i Norden med tre Michelin-stjerner For første gang har en nordisk restaurant fått tre stjerner, og for første gang har en norsk restaurant utenfor Oslo fått Michelin-stjerne.
Svindyr Cognac fra OnklP Rapperen OnklP og De Fjerne Slektningene har slått seg sammen med Larsen Cognac, og laget noe svinedyrt.
Norge til topps i Bocuse d’Or LYON (Hotellmagasinet): Ørjan Johannessen ble femte nordmann som gikk til topps i Bocuse d'Or!
Antok at alt var i orden – Dette er en sak med mange involverte. Vi har visst om at det har vært noe uoverensstemmelser mellom entreprenøren og kommunen, men det er ukjent for meg at det ikke har blitt ryddet opp i dette ennå.
Avdekket alvorlige mangler Da Ingierstrand Bad Restaurant åpnet igjen i fjor var det avdekket feil og mangler som hadde stor betydning for brannsikkerheten i bygningen.
Hotellbaren som er Europas beste Cuckoo’s Nest i Gøteborg fikk pris under European Hospitality Awards.