Best pinnekjøtt fra Grilstad
Trøndersk pinnekjøtt fra Grilstad vant kåringen «Årets pinnekjøtt 2018» denne uken. For 30. gang arrangerte Nores kåringen hvor godt over 100 fagfolk kunne stemme frem det beste pinnekjøttet.
– Det er en stor anerkjennelse for oss å gå helt til topps i Nores kåring av «Årets pinnekjøtt». Gode råvarer er en selvfølge, men klima og tørr luft er også meget avgjørende for at vi har fått produsert et så godt produkt. Årets pinnekjøtt kommer fra lam som har gått på beite i fjellene rundt Oppdal og nordover i Trøndelag, sier Thomas Ekenes-Fosback i Grilstad.
Fem leverandører
De vel over 100 fremmøtte på Akvariet i Bergen fikk teste seg gjennom pinnekjøtt fra fem ulike leverandører. Pinnekjøttet blindtestes før alle deltar i en påfølgende avstemning. De ulike leverandørene ble målt på kjøttets smak, konsistens og utseende. Årets leverandører var A. Idsøe, Nortura Proff, H. Brakstad, Grilstad og Brødr. Ringstad.
Produsert på Oppdal
Årets vinner, Grilstad, har produsert pinnekjøtt i cirka 60 år og produserer i dag pinnekjøtt ved flere av sine anlegg. Årets pinnekjøtt er produsert på Oppdal spekemat.
– De inviterte deltagerne, Nores medlemmer, utførte testen med stor seriøsitet, nøyaktighet og glede. For mange er pinnekjøttesten en viktig arena for å kartlegge årets kvalitet og for valg av leverandør til nettopp deres bedrift, sier innkjøpssjef Petter Ravik i Nores. Det ble en svært jevn konkurranse under årets pinnekjøttest hvor Grilstad gikk av med seieren med knappest mulig margin, sier Ravik.
Om vinnerkjøttet sa juryen blant annet; Nydelig konsistens, flott saltbalanse, rund og fin, rikt på smak, flott farge og et deilig pinnekjøtt.