”Melkekartongen” 25 år

Publisert Sist oppdatert

Quality Hotel Panorama på Tiller:
Det var mange som stilte seg helt uforstående til at det ble bygget et hotell om lag en mil fra sentrum av Trondheim. Men Müllerhotell AS lot seg ikke affisere og i 1982 sto det 15 etasje store

hotellet ferdig. Og det ruvet der det stod, nesten alene på ei myr og fikk nesten med en gang navnet ”melkekartongen”. Men det er ikke mye som minner om en melkekartong når en kommer inn i en stor og åpen resepsjon. Det første en legger merke til er et åpent ildsted og nå på vinters tid er det godt å komme inn i varmen.

Veteranene, servitørene Bjørg Eidsvaag, Anne-Brith Overgaard og stuepike Eli Bringsli har vært på hotellet i samtlige 25 år.

Flere eiere har kommet og gått, men bygget har bestått. Choic-kjeden kjøpte hotellet i 2004, kjeden hadde da i flere år stått for driften av hotellet. Bygget er fra 1982, med manglende drenerings og lufting førte etterhvert til store fuktskader. Men nå er hele sørveggen og store deler av glasstaket erstattet av sinkplater. Også samtlige 112 rom og ganger er blitt pusset opp.

- Når gjestene våre spør hvor Quality Hotel Panorama er, sier vi gjerne at du kjenner kanskje ”melkekartongen” og da vet de fleste at vi ligger tett ved E6 på Heimdal. ”Melkekartongen” har blitt nesten et ”varemerke” for oss, forteller salgssjef Marit Garberg og økonomidirektør Vigdis Ingdahl.

Kvinnestyrt

- Vi er glade for å være en del av Choic-kjeden, det fører til et godt samarbeid om kundene med de andre hotellene i området, samtidig med at vi står sterkere, mener salgssjef Marit Garberg og økonomidirektør Vigdis Ingdahl som for tida er fungerende hotelldirektør. Garberg og Ingdahl er to av kvinnene i en sterkt kvinnedominert ledergruppe på hotellet

- Nå har vi fått med en mann, men ja, hele seks av de sju i ledelsen er kvinner. Vi samarbeider godt, for oss var det litt uvant å få inn en mann i ledelsen, men det går bra, forsikrer de. Og skjønner ikke helt hvorfor vi maser slikt med at det nesten er bare kvinner i ledelsen. For de synes det er helt normalt at kvinner styrer hotellet.

Godt arbeidsmiljø

På hotellet finnes det fire ansatte som har jobbet i samtlige 25 år mens hele 60-70 prosent av de tilsatte har jobbet på hotellet i mer enn 10 år. Hotellmagasinet møter tre av veteranene:

Servitørene Bjørg Eidsvaag og Anne-Brith Overgaard har servert gjester på hotellet fra første dag. Og ikke minst ”sliteren” Eli Bringsli som har redd senger og vasket rom i 25 år.

- Vi trives, sier damene i kor og legger til at de har et utrolig godt samhold de ansatte i mellom. Det er ikke langt mellom latteren.

– Vi har det godt her, vi har vel bevist det etter å ha jobbet her i et kvart århundre, konkluderer de og forteller at de på jubileumsfesten tidligere i høst fikk et kunstverk som takk for innsatsen.

- Det har skjedd store forandringer på de 25-årene rundt oss. Hotellet lå ganske alene i dette området, butikksenteret City Syd kom først fem år etter at hotellet stod ferdig. Det var mange kommentarer om melkekartongen ja, flere hadde ventet å se bilder at den berømmelige kartongen på veggene her, sier de og ler igjen med tanke på at det skulle henge bilder av en sliten melkekartong på veggene.

Det som opptar damene nå etter å ha slitt i 25 år er at Avtalefestet pensjon (AFP) også fortsetter uten at det blir for store endringer i utbetalingen.

- Vi har jobbet og slitt i mange år, det er tungt arbeid vi utfører. Det er sjelden servitører og værelsesbetjenter som det nå heter, når pensjonsalderen. For oss betyr det mye å ha muligheten til å gå av med AFP ved fylte 62 år. Det er mulig at de som bestemmer, som sitter på kontor i Oslo, kan jobbe til de både er 70 år og lenger, men det klarer ikke vi, sier damene og håper at Fellesforbundet, som de nå er medlem av, tar denne kampen med myndighetene.

Godt år

Hotellmagasinet er på besøk i en travel førjulstid. Det er en spesiell dag, Rosenborg spiller mesterligakamp, og det er ikke en eneste hotellseng å oppdrive i trønderhovedstaden. Travelt har det vært ei god stund, også på dette hotellet. Det er skrikende mangel på hotellsenger i Trondheims-området. Det er nå flere hoteller som er under bygging og planlegging. De nærmeste årene er det beregnet å utvide kapasiteten med ca 1000 nye hotellrom.

- Vi har økt omsetningen med 25 prosent det siste året og er klar for å møte utfordringen med nye hoteller i sentrum. Vi kan selvfølgelig ikke konkurrere med de sentrumsnære hotellene. Vi legger vekt på at vi er et hotell utenfor bykjernen med de fordeler det har for blant annet parkering. Vi har relativt stor kapasitet på kurs- og konferanser og kommer også i framtida til å satse på det, sier Garberg og Ingdahl, som viser Hotellmagasinet sin stolthet, suiten.

- Her er det gjort store forandringer, nå er det mye lysere og triveligere for våre gjester som ønsker å bestille dette spesielle rommet. Men alle våre rom er nyoppusset, presiserer de.

Nabofest

I mange år har hotellet invitert naboene til fest. Et tiltak som er svært populært hos de som bor på Tiller, en bydel som har vokst enormt de siste årene.

- Vi starter julebordsesongen med å invitere naboene til fest. Det er en tradisjon som går mange år tilbake og har vist seg å være svært ettertraktet og det er en tradisjon vi ønsker å fortsette med, forteller økonomidirektør Vigdis Ingdahl og salgssjef Marit Garberg.

 

Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS