Omringet av Beliebers
På Tjuvholmen hvor The Thief ligger, fantes opprinnelig ikke fast landjord. Nybygde områder, parkeringskjeller i flere nivåer under vann og støpt betongkai, gir plass til en hel bydel, og ikke minst horder av Belibers i disse dager.
Tjuvholmens fremskutte beliggenhet innebærer en økt risiko for at bydelen kan bli påkjørt av skip. Bebyggelsen er derfor trukket tilbake fra kaikanten, og deretter sikret ved hjelp av en tykk, armert betongskive forankret til Tjuvholmen øya og med stag til fjell. Dette er enda et eksempel på bruk av offshoreteknologi i utbyggingen av Oslos nye bydel på Tjuvholmen. Selve fundamenteringen og byggingen av det som skulle bli fast land startet i 2007, mens selve hotellet ble påbegynt for ca to år siden. Overlevering var 21. desember i fjor og hotellet hadde sine første overnattingsgjester 9. januar i år.
Hvis Justin Bieber bor på The Thief er det trolig her i The Oslo Suite han holder til.
Suiten er tegnet av Anemone Wille Våge.
Plassbygd luksus
Råbygget er i stål bæresøyler med plassering i skillevegger for å ta vertikallaster og plasstøpt betong i dekker, heissjakter og i en gavlvegg. Bygget er på om lag 8000 kvadratmeter og er åtte etasjer høyt, i tillegg kommer noe kjellerareal.
På grunn av byggets buede form og derved mange forskjellige former på baderom, var det ikke formålstjenelig å bestille badekabiner til dette prosjektet.
– I tillegg ville det bydd på store transportproblemer, forklarer Tjuvholmens prosjektdirektør, Dagfinn Godell. Han hadde gjerne ønsket seg badekabiner. Badene har utførelse i marmor, lyst til hvitt på vegger, mens en grå marmortype er valgt på gulvet. Alle bad er utstyrt med badekar, og dusj og toalett er skjult i hvert sitt avlukke bak glassdører i frostet utførelse.
Designet kunsthotell
Hotellet er spesialinteriørdesignet av Anemone Wille Våge. Det gir seg utslag i ekstravaganse innen innredning av rom, valg av møbler og ellers generell utsmykning av bygget. Hotellet har også et nært samarbeid med naboen Astrup Fernley museet og herfra lånes det kunst. Skal vi tro kurator Sune Nordgren er dette et pre for begge etablissementer. The Thief er for øvrig hovedsponsor av museet. Noe kunst har hotellet selv kjøpt og det er en mildt sagt broget samling kunst gjestene får oppleve.
Ellers er det ikke spart på mye når det kommer til valg av materialer. Hotellrommene og noen andre fellesarealer har hellimt parkett, et valg som ble diskutert i forkant. Løse tepper er lagt på gulvene i rommene. I gangarealer er det valgt teppgulv. Vegger er i brannimpregnert trepanel, mens tak har gipshimlinger. De nedforede dekkene skjuler teknisk anlegg som sprinkling, brannvarsling og høytaleranlegg.
A, men B
På Tjuvholmen vil man være miljøvennlig. For hotellet betyr dette for eksempel at styringsanlegget for booking snakker med byggets energistyringsanlegg og automatisk senker temperaturen på rom som ikke er i bruk. Alt lys i rommene styres fra egne ferdigprogrammerte enheter.
For å være i toppskiktet energimessig, har hotellet sin egen energisentral. En sjøvannsvarmepumpe sørger for energi til varme og kjøling av hotellet og burde derfor gi hotellet energiklasse A. På grunn av myndighetenes definisjoner som sier at sentralen må ha samme gårds- og bruksnummer som bygget, oppnår hotellet klasse B siden utbyggerne har investert i en felles sentral for flere bygninger.
Badene har fliser i marmor. Det ble valgt plassbygging siden bygget er krummet og få av badene derfor er helt like.