Royal Garden Hotel - 25 år på den beste tomta i by’n
 ,
Hotellet ble oppført på tomten etter bryggebrannen i 1967 og er prisbelønt for sin arkitektur. Bygget er bygd i klassisk bryggestikk, med utstrakt bruk av glass i tak og fasader. Bryggerekkene er frittstående blokker og glassoverdekte mellomrom som slipper inn dagslys til hotellrommene. Hotellet fikk også en markedsføring som overgår de fleste bygg eller hotell ved et direktesendt tv-program i statskanalen. Den sagnomsuste fruen fra Singsaker ankom hotellet fra elva og Ola Uteligger alias Hans Rotmo skrev sin hyllest til hotellet:
”Æ har fire fine lænestola
Og ein gammal parasoll mot sola
Beste tomta i by`n! Du e heldig du Ola!
Royal Garden ligg på motsatt side
Og skjerme for slakteriet, polet,
Politistasjon` og resten tå jorda”
Utbygging
I jubileumsåret ønsker en at det blir klart for utbygging. En ny brygge vil få plass til om lag 90-100 nye rom. Men noen ny konferanselokale på Krigsseileplassen som hotellet lenge har hatt planer om, har kommunen sagt nei til.
- Vi er glade for at det ser ut for at vi nå får bygget ut med en ny brygge. Det gir oss flere rom. Nå pusser vi opp deler av hotellet. Mange av hotellets 298 rom får ny design. Rommene blir lyse og stilrene rom i Ocean-stil som er inspirert av nordisk lys, blått hav og duvende bølger. Det gir en god hvile til øye og sinn, sier administrerende direktør Rune Nordstokke. Han forteller at han er lei av debatten om en egen konferansesal, formet som en UFO, som fikk både trøndere og andre til både å trekke på smilebåndet og riste på hodet. Nå er planene skrinlagt, selv om trønderhovedstaden fremdeles trenger større kongresskapasitet. Direktøren, som har vært ved hotellet de tre siste årene, mener at det nå er viktig å konsentrere som om hvilke kvaliteter hoteller har og å markedsføre dem, slik at hotellet fortsatt skal være et av byens ledende hoteller.
- Royal Garden er fremdeles byens internasjonale hotell – selveste flaggskipet. Formelt heter det Radisson SAS Royal Garden Hotel, men for trøndere blir det alltid hetende Royal Garden. Hotellet har siden 1996 vært en del av Radisson-gruppen. Direktøren mener det er en fordel for hotellet, fordi det er med på å sikre stabiliteten for hotellet. Han understreker at hotellet med sin store kongress-sal Olav Tryggvason som kan ta 650 personer i kinooppsett, og med flere tilstøtende møterom, vil fortsatt være et av byens viktigste senter for konferanser.
Direktør Rune Nordstokke ønsker velkommen til hotellet.
- Men hotellet er ikke bare et konferansehotell. Alle er velkommene på Royal Garden, understreker han. På Royal Garden skal det være plass til mange ulike aktiviteter og gjester. Alle våre gjester er viktigste for oss.
Rojalt, eller ikke
Det er mulig hotelldirektøren ikke er enige i at det rojale, slik hotellet fremstod for 25 år siden, er like framtreden i dag. Den gang hadde hotellet egen nattklubb og en gourmetrestaurant. Det ble satset stort for 25 år siden, kanskje for stort, vil nok mange hevde i dag. Nattklubben er stengt og gourmetrestauranten er blitt selskapslokale. Galleriet Bar i lobbyen serverer småretter fra lunsj eller middagsmenyen. Rojalt, eller ikke. Det er fremdeles kjekt å besøke hotellet. Det er ikke mange hotellet som kan konkurrere med beliggenheten og overlyset fra glasstakene og nærheten til Nidelva. En blir møtt med en stor og imøtekommende foajé. En kan finne ro i en av de mange grønne hagene, eller tar seg en tur i svømmebassenget med tilhørende badstue, solarium, boblebad og trimapparater. Hotellet er nok fremdeles en del av trøndernes stolthet.
Visjoner
Direktøren mener at hotellet nå er i ferd med å finne sin forankring. Det ble ikke det store kongresshotellet, som noen ønsket i sin tid. Han mener at de nå må finne tilbake til en del av det pulserende livet som en gang var dominerende. Men nå ønsker Nordstokke at det pulserende livet planlegges.
- Vi har ikke muligheter til å gå tilbake til den gang vi hadde en stor gourmetrestaurant stående åpen hele kvelden. Vi jobber med planlagt drift. Det innebærer ikke at vi stenger for noe, men vi må ha kontroll på hva som skjer. Nå må happeningene være planlagte og vi vil være pådrivere for å få en stor aktivitet tilbake til hotellet. Han legger også til at hotellet fortsatt skal bidra til å utvikle dyktige hotellfolk, slik de har gjort helt siden starten.
- Jeg ønsker også at vi fortsatt skal ha ry på å være en god arbeidsplass. Våre ansatte er vår viktigste ressurs, fastslår han
Jubileumsåret
17 februar er den offisielle dagen for 25-års jubileum. Hele 2009 vil stå i jubileets tegn. En egen jubileumsbok er snart ferdig.
- Boka blir en hyllest til hotellet og fortida samtidig som vi ser framover på de neste 25 år. I jubileumsåret ser vi at vi nå har nådd en alder der vi verken er ny eller gammel. Tida framover vil fortelle oss veien videre. Men hva den bringer, ikke minst i den tida vi er inne i nå, er litt usikkert å si. Det gjelder for hele bransjen at året vi er inne i blir tøff, men samtidig blir det utfordringer som trigger en til å bli bedre. Med nyoppussede rom og korridorer samt utsikten til utbygging av en ny brygge samt en ansiktsløfting av fasaden, tror jeg vi skal ri av stormen, konstaterer administrerende direktør Rune Nordstokke, som gleder seg til hva jubileumsåret bringer.
 ,