Gunnar Hvarnes tok sølv i Bocuse d’Or Europe 2010
Norges Bocuse d’Or kandidat Gunnar Hvarnes med commis Filip Bendi sikrer samtidig Norge en plass i verdensmesterskapet i Bocuse d’Or i Lyon 2011.
Det var dansken Rasmus Kofoed som stakk av med seieren, fattige to poeng foran nordmannen, uten at en andreplass så ut til å legge noen demper på gleden av å ha innkassert billett til neste års arrangement. Hvarnes oppnådde 918 poeng mot Koefoeds 920.
Resultater
Bocuse d’Or – Danmark, Rasmus Kofoed (Restaurant Geranium, København)
Bocuse d’Argent – NORGE, GUNNAR HVARNES, GASTRONOMISK INSTITUTT i STAVANGER
Bocuse Bronze – Frankrike, Jéróme Jaeglé (Restaurant Tetedoie, Lyon)
Best Fish – Stearling Kveite– Sverige, Tommy Myllymäki (Restaurant Småländska Kolonin, Göteborg)
Best Meat – Sveitsik kalv – England, Simon Hulstone (The Elephant Restaurant, Torquay)
MENY GENEVE
8 JUNI, 2010 – GUNNAR HVARNES, NORGE
Sterling Kveite“Oceans”
Lettsaltet kveiterygg i
sprø skorpe med fennikel aroma
Purreløkspudding med løjrom og vaktelegg
Duo med blomkål og gulrot
Variasjon på asparges og sopp
Limeemulsjon
Sveitisk kalv “Vitalogy”
Kalvefilet med
trøfler og andelever
Kalvebrissel cromesquis
Fin terte med morkelkrem
Primører og gnocchi
Kalvesky