Klare for Salmachef-finale
De fire Salmachef-finalistene til Gladmatfestivalen er klare til å overbevise noen av landets mest profilerte matpersonligheter. Den yngste deltakeren er bare 15 år.
Juryen har allerede hatt en tøff jobb med å plukke ut fire finalister blant de over 100 innsendte bidragene. De fire som får reise til Stavanger under Gladmatfestivalen for å overbevise den fagtunge juryen med sine laksekunster, er Rasmus Hundvebakke (15) fra Førde, Ingunn Rekstad (37) fra Orkanger, Bjørn Bye (40) fra Oslo og Jan Ivar Nykvist (30) fra Langhus.
Gladmat er Nordens største matfestival, og under finalen i konkurransen Salmachef den 21. juli er det Ingrid Espelid Hovig og Eyvind Hellstrøm som leder an i dommerpanelet. Målet er å lage den beste Salmaretten. Førstepremien er en tur for to til Europas mathovedstad Lyon, og oppskriftene fra konkurransen vil samles i et oppskriftshefte fra Salma som kommer til høsten.
I tillegg til de allerede nevnte dommerne, består juryen av toppkokken Ørjan Johannessen fra Austevoll som er Norges kandidat til Bocuse d'Or og Salmachef Trym Eidem Gundersen. Sammen skal de smake seg frem til landets beste Salmarett.
- Vi gleder oss til Gladmat i Stavanger, da samles hele mat-Norge der. Vi skal markere Salma og matgleden i skjønn forening, sier Eidem Gundersen.