Norge best i Paris
Opptil flere nordmenn var i ilden under den andre dagen av Equipe`Hotel her i Paris. Tre aktørere fra Cru Vin og Kjøkken forsvarte Norges ære og vant kokkekonkurransen for unge aktører i bransjen, mens Jostein Medhus fra Kulinarisk Akademi i Oslo var en av innlederne på en konferanse med kokker fra hele verden der temaet var situasjonen for kokker og mat.
Kokkekonkurransen var en såkalt ready steady cook-konkurranse der to og to nasjoner konkurrerte mot hverandre med flere retter. Her var det deltakere fra Norge, Frankrike, Danmark, Storbritania, Japan og Belgia. I den første konkurransen med fisk måtte de norske aktørene gi tapt mot det franske laget. Kanskje ikke så rart med bare franske dommere, men når stekte kamskjell fikk følge av blant annet jordskokk og røkt elgehjerte i duellen med Danmark klarte ikke dommerne å la være å utrope norske vinnere. Slik fortsatte det til konkurransen var over etter seks retter – da var Norge best.
Lagleder Kari Innerå hadde håp om finaleplass før det hele braket løs for alvor – så endte det med total seier og det var en glad Kari som tok med seg den dyktige duoen ut og feiret etterpå. Kari har selv lang erfaring både som deltaker og dommer under internasjonale konkurranser og har nok en finger med i forberdelsen for de to unge aktørene som gjorde en fremragende jobb med full fokus på jobben under hele konkurransen.
JOSTEIN MEDHUS
I et ”talkshow” med fem kokker fra hele verden var Jostein Medhus aktør. I denne konferansen kom det fram at mange land sliter med den økonomiske krisen. Bare Norge og Singapore ser ut til å ha gått klar.
Andrè Chiang fra Singapore opplyste som et eksempel at for å promotere sin restaurant hadde han laget en meny som kostet 300 Euro.
- Vi solgte 740 menyer i løpet av fire dager, sa Cheng, mens den spanske kokken Rafa Costa E Silva, som til daglig opererer i Brasil, kunne informere om at hans siste restaurantkonsept måtte skrinlegges da banken plutselig trakk seg ut på grunn av dårlige tider.
I Spania sliter man med tøffe tider.
- For oss unge som vil opp og fram møter vi hard konkurranse fra toppchefene som lager ”billigutgaver” av sine menyer og konkurrerer med restauranter på nivå under for å holde hodet over vann, sa den spanske kokken på konferansen.
I neste utgave av Hotellmagasinet, som har deadline i morgen, den 13. november, kan du lese mer fra Paris og messen Equip`Hotel 2012.