Norske seiersbrøl i Herning
To norske kokker gikk seirende ut av kokkemesterskapene i Herning da Foodexpo skulle finne Nordens beste kokk - Nordic Chef of the Year 2012.
Christian A. Pettersen hoppet i været med et kjempeseiersbrøl og knyttede never, da dommerne ved Nordic Chef of the Year utropte han til Nordens beste kokk 2012.
Dermed var dagen fullkommen for de norske deltakerne. Adam Bjerk hadde allerede varmet opp ved å vinne konkurransen for kokker under 23 år, og kom deretter på andreplass i "de voksnes konkurranse", rett etter sin landsmann og foran den danske deltakeren Årets kokk 2011, Mette Gassner.
- Jeg er fantastisk stolt og meget overrasket. Det betyr mye, og det gir motivasjon til mitt neste store mål: Bocuse d'Or i 2017. Det går jeg igang med å trene til fra neste år, sier Christian A. Pettersen, som blant annet disket opp med fritert piggvarfett og stekte jordskokker med mandler.
Også danske Mette Gassner fra restaurant Ti Trin Ned var glad og stolt:
- Jeg visste at nordmennene var sterke, og min forrett gikk ikke supert. Så jeg er alt i alt meget glad for å bli nummer tre, sier hun.
Uffe Nielsen, president i Nordic Chef-konkurransen, roser Norges nivå:
- De er veldig sterke med noen fantastiske, unge kokker, som har optimale treningsbetingelser. De har et annet setup, hvor kokker på landslaget kjøpes fri til trening - det er vilkår som gir resultater, sier han.
Nordic Chef of the Year fant sted på Foodexpo 2012 i MCH Messecenter Herning.