Jublet for gull i Norgescup!
Jubelen stod i taket da vinnerne ble kåret i Norgescup for lærlinger i helgen. Sjekk hvem som jublet høyest her.
Etter en spennende konkurransedag og mye godt arbeid kåret dommerne i Norgescup for kokk og servitør verdige vinnere. Vinnerne ble presentert under en flott bankett på Scandic Hotel Stavanger Forus.
På kokkesiden var det Tromsø som hadde aller størst grunn til å juble. For det var Troms Mathallen med lærlingene Madelen Camilla Rolland og Jon Erlend Matre, samt lagleder Gunnar Jensen som leverte det beste resultatet.
For kokkefaget ble det følgende plassering:
1. Mathallen Tromsø, Madelen Camilla Rolland og Jon Erlend Matre + lagleder Gunnar Jenssen.
2. Renaa Restauranter AS, Vilde Syversen og Mari Rosland + lagleder Sven Erik Renaa.
3. Vaaghals/Brasserie France, Thomas Mythe og Robert Haugen + lagleder Christer Rødseth
Servitørjubel
I mesterskapet for servitører var det Lærlingekompaniet Oslo fra Cru Vin og Kjøkken og BA 53 med Jenny Nguyen og Ole August Rosengren, samt lagleder Kim Høiem Rønning som trakk det lengste strået.
NB: Saken fortsetter under bildet.
Slik så pallen ut:
1. Lærlingekompaniet Oslo, Jenny Nguyen og Ole August Rosengren + lagleder Kim Høiem Rønning.
2. Statholdergaarden, Jens Nornes og Benjamin Einar Hansen-Ormann + lagleder Natascha Stiansen.
3. Statholdergaarden/Renaa, Jenny Riisnæs og Hussein Albederi + lagleder Amalie Lerbukt
Vinnerene av Norgescup 2018 vil presentere Norge i Nordisk konkurranse for kokk- og servitørlærlinger.
NB: Saken fortsetter under bildet.
Omfattende meny
I løpet av dagen ble det servert mange gode tre-retters middager med som hadde følgende utgangspunkt:
Forrett
Liveche Kylling fra Nortura: hovedråvarene skal utgjøre 60 % i mengde og smak
Byggryn fra Skjåk må inngå
Grønnsaker fra BAMA som skal benyttes: rosettkål og artiskokk
TINE Økologisk H-melk
Hovedrett
Sterling Kveite fra Ryfylke
3 stk hele 1- 1.5 kg Sterling kveite, samt Strandkrabber og Ørretrogn, levert av Lerøy
Hovedråvarene skal utgjøre 60 % i mengde og smak
Grønnsaker fra BAMA som skal benyttes: jordskokk og purreløk
TINE Økologisk smør skal benyttes
Dessert
Valrhona JIVARA 40% melkesjokolade varenr 4658 Gulrot og appelsin fra BAMA TINE Økologisk Yoghurt Naturell og TINE Kremfløte
– Gratulerer
Vi avslutter med en hilsen fra arrangøren.
– Norges Kokkemesters Landsforening og Kokkenes Mesterlaug Rogaland ønsker å gratulere dagens vinnere av Norgescup 2018. Vi takker alle sponsorer, dugnadshjelp fra eget laug og laug fra hele landet, gjester, dommere og deltakere for en kjempeinnsats i Norgescup 2018 og vel møtt til Norgescup 2019.