Nordisk mester til Restaurant Spiseriet
Christian André Pettersen som i vår ble kåret til Nordisk mester i kokkekunst, er ansatt som Soussjef i det nye konserthuset i Stavanger.
Restauranten i Stavangers nye konserthus, Restaurant Spiseriet, åpner den 24. august. Kjøkkensjef Gunnar Hvarnes og assisterende kjøkkensjef Andreas Myhrvold er ferdig med å sette sammen teamet, og har blant annet fått med seg årets nordiske mester i kokkekunst, Christian Pettersen, som Soussjef til restauranten.
Pettersen ble norgesmester i kokkekunst i fjor, og gikk til topps under det nordiske mesterskapet i Danmark i år, i tillegg til konkurranser med det norske kokkelandslaget junior. Han kommer fra stillingen som Soussjef hos Charles&De i Sandnes. Med en far som er kokk, har Pettersen bokstavelig talt vokst opp ved grytene, og han ble med ut på selskaper og cateringoppdrag allerede i niårsalderen. Faren har vært pedagogisk leder og matfaglig veileder for ham.
- Så å si all kunnskap jeg har i dag, lærte jeg av min far og Charles Tjessem, som jeg fikk læreplass hos i 2007 , sier han selv.
Det er Maestro F&B AS som har ansvaret for all serveringen av mat og drikke knyttet til Stavanger konserthus. Den kommersielle delen av selskapet frontes ved restauranten Spiseriet, som har ambisjon om å bli "ditt nye favorittsted".