Kåret til årets beste storhusholdninger
ISS-kantina ved Subsea 7 i Rogaland er vinnerne av Årets Matgledebedrift 2011. Andreplassen gikk til Oset Høyfjellshotell, mens Albatross Rieber i Bergen sikret seg tredjeplassen. Nå får de oppleve gastronomi i verdensklassen som premie.
Årets Matgledebedrift arrangeres av TINE i samarbeid med Norge Kokkemesteres Landsforening (NKL), og premierer Norges mest kreative storhusholdningsbedrifter. I år har over 150 bedrifter fra hele landet knivet om den gjeve bransjeprisen.
Matglede i fokus
Årets Matgledebedrift ble kåret på Ostens Dag, 27. oktober 2011, på Hotel Continental i Oslo. Vinnerne ble kåret av en fagjury bestående av representanter fra NKL, de lokale Kokkemesterlaugene og TINE under ledelse av sisteleddsjef i TINE Salg Storhusholdning, Brita Unnerud.
- Viktige vinnerkriterier er at bedriften arbeider med nytenkning og innovasjon, og skaper matglede for både ansatte og gjester. I tillegg er det viktig at de norske råvarene er i fokus, sier juryformann Unnerud i en pressemelding.
Sølvvinnerne fra Oset Høyfjellshotell. (Foto: TINE På Menyen)
Kreativitet gav pallplass
Dommerne la stor vekt på at bedriftene skulle spre engasjement gjennom gode mat opplevelser og inspirerende aktiviteter. ISS Subsea 7 fikk seks poeng av seks mulige, mens både Oset Høyfjellshotell og Albatross Rieber i Bergen landet på fem pluss.
- Alle som havnet på premiepallen har vist at de kan arbeide med visuell presentasjon, samtidig som de bruker de gode råvarene til å lage delikat mat, sier jurymedlem og visepresident i NKL, Per Johansen.
Bronsevinnerne fra Albatross Rieber i Bergen. (Foto: TINE På Menyen)
Fokus på gjestene
Juryen hadde også et stort fokus på hva gjestene synes om spisestedene. For å høre hva gjestene synes om spisestedene reiste NKL, de lokale Kokkemesterlaugene og TINE rundt på besøk til alle finalistene.
- Da vi besøkte ISS Subsea 7 i Stavanger sa de at var helt målløse over engasjementet til de ansatte. Om de måtte nevne noe, ville det være at det var alt for mye godt å velge mellom, sier Johansen.
Bocuse d’Or neste
Alle vinnerne ble tildelt statuetter som bevis på seieren, men hovedpremien er verdt å vente på. Som vinner av Årets Matgledebedrift 2011 får ISS Subsea 7 en kulinarisk reise til europamesterskapet i kokkekunst, Bocuse d`Or, i Belgia. Her får de følge den norske kokken Ørjan Johannessen på nært hold i konkurransen.
Som vinnere av andre- og tredjeplassen får Oset Høyfjellshotell og Albatross Rieber i Bergen en kulinarisk inspirasjonsreise til Bekkjarvik G jestgiveri. Her vil de få et eksklusivt matkurs med Norges Bocuse d’Or-håp Ørjan Johannessen i hans hjemlige trakter.