FAMILIEEID: Foreldrene til Tina driver Risør Hotell

Går sin egen vei

Nyutdannede Tina Eikeland vil ikke gå i foreldrenes fotspor på Risør Hotell. – Jeg vil ut i verden, sier hun.

55Tina fullførte en bachelorgrad i Hospitality Management med spesialisering innen luksus og markedsføring ved Hotel Institute Montreux i Sveits. Gjennom studiene fikk hun verdifull erfaring med to praksisplasser; den første på Waldorf Astoria Maldives Ithaafushi på Maldivene, og den andre på Four Seasons Hotel Prague.

– Jeg likte virkelig praksisplassene mine. Det ga meg muligheten til å oppleve hvordan det er å jobbe i bransjen i virkeligheten, forteller Tina til Austagder Blad.

Skolen i Montreux tilbyr en mangfoldig studentmasse fra rundt 50 forskjellige nasjoner, og undervisningen foregår på engelsk. Tina beskriver skolen som mer enn bare en hotellskole; den fungerer også som en businesskole med sterke bånd til ledende bedrifter og merkevarer.

– Det har vært en spennende og innholdsrik opplevelse. Jeg har lært på en helt annen måte enn på videregående, fordi jeg har kunnet velge min egen vei, sier hun til lokalavisa.

Gjennom studieårene har Tina utviklet nære vennskap med medstudenter fra hele verden. De har bodd sentralt i Montreux, noe som har gjort det enkelt å ta helgeturer til byer som Paris og utforske Europa sammen.

– Det var både vemodig og følelsesladet å forlate skolen og vennene mine. Vi planlegger allerede en rundtur i Europa for å besøke hverandre, forteller Tina.

Når det gjelder fremtiden, er ikke Tinas planer helt fastlagt ennå. Hun har blitt spurt hvorfor hun ikke ønsker å ta over Risør Hotell, men for øyeblikket føler hun seg mer tiltrukket av å utforske internasjonale muligheter.

UT I VERDEN: Nyutdannede Tina vil de hva slags muligheter som finnes i hotellbransjen.

– Risør er en liten by, og akkurat nå vil jeg ut i verden og se hva som finnes der ute, sier Tina.

Hun setter pris på at foreldrene støtter hennes valg om å utforske andre karrieremuligheter.

– Til tross for at mange forventer at jeg følger i foreldrenes fotspor, trives jeg best i denne bransjen, legger hun til.

I sommer vil Tina jobbe i familiebedriften på Stangholmen, noe hun ser frem til etter å ha tilbrakt tid i utlandet.

– Det er ingen bedre sted å være om sommeren enn i Risør og på Stangholmen, avslutter hun.

Powered by Labrador CMS