15 ETASJER: Illustrasjonen viser hva arkitektene tenker om nabotomta til togstasjonen.

Sikter høyt i Vestby

Utbygger med planer om å bygge det høyeste bygget mellom Oslo og Svinesund; et hotell på 15 etasjer.

Publisert Sist oppdatert

Prosjektet, som er ment å ligge ved togstasjonen, har allerede vekket stor oppmerksomhet, og utbyggeren ønsker at det skal bli et signalbygg for regionen. 

I tillegg til hotellrom vurderes det både kafé, restaurant og kanskje til og med en kino på toppen, for å tiltrekke seg besøkende fra nærliggende områder, skriver Vestby Avis.

Miljøvennlig

Arkitektene bak prosjektet har tegnet et bygg de mener vil prege Vestbys sentrum i årene som kommer. 

‒ Vi er spent på hva politikerne mener om planene, sier André Falchenberg fra Boliggiganten, som står bak planene. 

Bygget skal være miljøvennlig, med kun 20 parkeringsplasser, hvor gjester enkelt kan ankomme med tog direkte til døra. Dette gjør at hotellet kan tilby en fremtidsrettet løsning for både turister og forretningsreisende, spesielt med de mange nye leilighetene som planlegges i området.

Høyest

Med sine 15 etasjer vil det nye hotellet bli det høyeste bygget i regionen, kun slått av Nexanstårnet i Halden og Oslo Plaza. I dag er det Hotel Riviera i Moss som med sine 14 etasjer blir nærmest konkurrerent i høyden, men Vestby vil gå forbi med sitt nye hotellprosjekt. Planene inkluderer 265 hotellrom, langt flere enn Hotel Riviera, og målgruppen er både besøkende til Universitetet i Ås og arbeidere knyttet til den kommende boligbyggingen i Vestby sentrum. Det er flere som går med hotellplaner for Universitet i Ås, noe vi har skrevet om tidligere.

Trekkplaster 

For å gjøre bygget til en attraksjon for både lokalbefolkningen og tilreisende, vurderer utbyggerne en åpen takterrasse med kafé eller restaurant på toppen, som kan bli et populært lunsjsted for reisende fra Oslo. Falchenberg har også åpnet for muligheten om å bygge en kino på toppen dersom det er det publikum ønsker. 

‒ Ingenting er spikret i stein, men vi ønsker å skape noe alle kan ha glede av, ikke bare hotellgjestene, sier han.

Les hele saken hos Vestby Avis.

Bakgrunn for saken

  • Hotellplanene er overlevert Vestby kommune, og skal behandles politisk behandlet.
  • Bygningsvolumet som foreslås, består av «tre hovedkomponenter som trappes ned mot nord».
  • – Vi håper vi kan få nødvendig tillatelse i løpet av ti måneder, og i så fall kan hotellet tidligst stå ferdig om tre år, sier André Falchenberg i Boliggiganten, til Vestby Avis.
Powered by Labrador CMS