
Nye styreledere:
– 2025 og 2026 blir år for nye allianser
Anita Krohn er gjenvalgt som styreleder i Stiftelsen Norsk Gastronomi, mens Ørjan Johannessen, Bocuse d’Or-vinner i 2015, er valgt til ny styreleder i Bocuseakademiet.
Stiftelsen og Akademiet er to separate organisasjoner med svært tett samarbeid. I Stiftelsen er Anita Krohn gjenvalgt som styreleder.
Stiftelsen er den utøvende organisasjonen som organiserer konkurransene, finansierer og støtter talentutvikling på vegne av samarbeidspartnerskapet, og som driver strategisk arbeid for å styrke norsk gastronomi – nasjonalt og internasjonalt.
– Vi skal videreutvikle stiftelsens rolle som kraftsenter for norsk gastronomi, både faglig, økonomisk og kulturelt, sier Anita Krohn.
Bedre rammebetingelser

Stiftelsen Norsk Gastronomi driver i tillegg til konkurranseorganisering med informasjonsarbeid, rekruttering, forsknings- og utviklingsprosjekter innen mat og måltidskultur.
Framover skal stiftelsen også arbeide for bedre rammebetingelser for norsk serveringsnæring, måltidseksport og bidrag til samfunnsberedskap gjennom kunnskapsbasert matpolitikk som inkluderer gastronomiens bredde.
– 2025 og 2026 blir år for nye allianser, mer synlighet og økt verdiskaping, legger styrelederen til.
Rådet – stiftelsens øverste organ – ledes fortsatt av Rune Brandstadmoen.
Styreleder og president
Ørjan Johannessen er den nye styrelederen i Bocuseakademiet. Han overtar etter Geir Skeie og blir samtidig president for Team Norway i Bocuse d’Or.
Akademiet fungerer som faglig fellesskap og som rådgiverkorps for nåværende og nye Bocuse-kokker.
– Å lede Akademiet er en ære. Sammen skal vi sikre sterke faglige rammer for konkurransene, og gi Årets kokk 2025 best mulig støtte frem mot Bocuse d’Or 2027, sier Ørjan Johannessen.
Akademiets styre består i tillegg av Bocuse-kokkene Filip August Bendi og Tom Victor Gausdal. Akademiet bidrar til faglig forankring og kvalitetssikring av konkurransearbeidet, og er samtidig dommerorgan i internasjonale sammenhenger.