20 år med vinmesse
Nærmere 400 av Nores medlemmer og leverandører innen vin, brennevin og drikkevarer møttes i Spissen på Grieghallen i Bergen for Nores årlige vinmesse.
Det er 20 år siden Nores vinmesse ble arrangert for første gang. I løpet av årene har messen etablert seg som en møteplass for aktører i bransjen.
Medlemsbedriftene møtes ansikt til ansikt for å oppdatere seg på nyheter og legge grunnlaget for innkjøp til sesongens vin- og drikkemenyer. Årets utgave fant sted 14. januar.
– Vi er svært fornøyde med årets vinmesse, som er en viktig arena for både medlemmer og leverandører, sier innkjøpssjef Mette Aarø-Stillesby.
Rekord
Etter forhandlingene innen kategorien vin og brennevin ble avsluttet mot slutten av fjoråret, var forventningene til årets messe ekstra høy, hevder Nores i en pressemelding.
Og det fikk de bekreftet med rekordstor oppslutning. Nye leverandører viste seg for å utforske produkter og det nyeste innen vin og brennevin.
I år har leverandørene strukket seg ekstra langt for å vise seg frem, og det er gledelig å se den store interessen fra medlemmene. Vi ser frem til både nye og fornyede samarbeid med leverandørene i året som kommer, sier innkjøpssjef Mette Aarø-Stillesby.
Høy aktivitet
Messen startet med morgenseminar. Der ønsket leder Anja Loen for medlemsavdelingen i Nores deltakerne velkommen.
Innkjøpssjef for vin og brennevin, Mette Aarø-Stillesby, presenterte deretter den nye porteføljen av leverandører.
Det faglige programmet på scenen fortsatte med en vinprat med Merete Bø og Thomas Giertsen. Samtalen, som blandet faglig tyngde med humor, tok for seg temaet naturvin vs. konvensjonelle viner.
De diskuterte ulike produksjonsmetoder, fra konvensjonelle til økologiske, og hvordan bærekraft og kvalitet kan gå hånd i hånd, selv uten sertifisering.
Kvelden ble avsluttet med en middag.