Pensjonatet er svært ettertraktet av hotellbransjen og investorer
Familieeide Cochs Pensjonat har belegg mange i bransjen kan misunne dem.
– Vi skal være et av de rimelige alternativene i Oslo, og ligger dermed lavere i pris enn mange av de tradisjonelle hotellene. Vi får svært gode tilbakemeldinger fra gjestene, det setter vi stor pris på, sier hotellsjef Anna Gyril Skram Olivares (55) til Hotellmagasinet.
Vi møter Anna Gyril og søsteren Ida Victoria Skram (50) i det fasjonable bygget som ligger nederst i handlegaten Bogstadveien i Oslo – bare et langskudd unna slottsparken.
Tredje generasjon
Her har Cochs Pensjonat holdt det gående siden 1927. Selv om de heter pensjonat, har det blitt drevet som hotell siden midten av 80-tallet da det ble installert bad på samtlige rom.
I resepsjonen i annen etasje henger det bilder og hilsen fra mange norske kunstnere og forfattere. Flere kjendiser har sitt eget rom her.
– Vi huser alle forskjellige folk, og vi har en fin blanding av turister, ukependlere og forretningsreisende. Vi har nylig hatt en skoleklasse på rundt 20 elever i tre uker fra USA på besøk, forteller Anna Gyril.
Hun er tredje generasjon på hotellet, og drev det sammen med faren Isak Kristian Skram, som nå er pensjonist. Søsteren Ida Victoria, som er utdannet bioingeniør, og startet fulltid hos Cochs i 2018.
– Jeg begynte her for å assistere Anna Gyril, og fungerer som en slags potet. Vi samarbeider godt, sier hun smilende.
Snitt på 75 prosent belegg
Anne Gyril skjønte tidlig hva hun skulle bli, og reiste til Sveits og hotellhøgskole for å få seg relevant utdannelse. I dag går sønnen Daniel på hotellhøgskolen i Stavanger.
Cochs Pensjonat har 90 rom, 200 sengeplasser og 25 ansatte på hel- og deltid. Men ingen matservering. Det familieeide selskapet eier 90 prosent av bygården som går over fem etasjer pluss loft, og som har næringslokaler i første etasje. Resterende 10 prosent er fordelt på ulike næringsseksjoner.
I fjor hadde de et belegg på 86 prosent, og satte omsetningsrekord. I et normalår har Cochs rundt 75 prosent belegg.
– Det koster å drive hotell, spesielt med dagens høye strømpriser. Nå gjennomfører vi vedlikehold på flere rom, forteller Ida Victoria.
Jevnlig blir de kontaktet av investorer og fra hotellbransjen som ønsker å kjøpe gården og hotellet.
– Barna er opptatt av det skal være i familien. Vi har fått bud, og enkelte ber om å bli informert om det kommer inn bud. Dette har ikke vært noe vi har brukt tid på, sier Anna Gyril.