Ørjan Johannessen bygger nytt hotell
– Vi skal skape kulinariske konsepter med høye ambisjoner, sier mesterkokken.
Det er til Bergens Tidende (BT) at Johannessen kommer med uttalelsen.
Bocuse d’Or-vinneren og familiens nye hotell har en budsjettramme på 125 millioner kroner. Dette melder lokalavisen Marsteinen.
Til BT sier Ørjan at hotellet er en drøm familien Johannessen har hatt i mange år. Nå er hotellet i ferd med å bli reist, slår han fast.
24 nye rom
Det nye hotellet skal selvfølgelig oppføres på familiens hjemsted, Bekkjarvik, der Johannessens i flere år har drevet gjestgiveri og restaurant.
Nybygget får 24 rom. Til sammen vil familien Johannessen kunne innkvartere 200 gjester i Bekkjarvik.
Den øverste etasjen i hotellet, samt en takterrasse på 130 kvadrat, er viet restaurantdrift. Restauranten har fått navnet Mirabelle etter mesterkokkens datter.
Michelin-stjerne?
BT spekulerer i om Bekkjarvik vil få sin første Michelin-restaurant om ikke lenge. Til det svarer verdensmesteren i kokkekunst:
– Vi får nå se. Vi skal skape kulinariske konsepter med høye ambisjoner. Det blir en kvalitetstung lekegrind for våre kokker. Michelin-stjerner er dessverre ikke noe man kan bestille, men noe man må gjøre seg fortjent til.
Det nye hotellet skal står klart i mai/juni 2023.
Fra takterrassen blir det panoramautsikt mot Folgefonna, Siggjo, Kongsen og Ulriken. Hotellet er tegnet av arkitekten Ajas Mellbye i Mellbye Arkitektur som også er aktuelle med Scandic Holmenkollen Park.
Klart seg godt
Gjestgiveriet i Bekkjarvik har ifølge BT klart seg godt gjennom pandemiårene. Det ble satt ny omsetningsrekord sommer og høst i 2020. I dag er det 35–40 ansatte.
Familien kjøpte ifølge BT tomten for det nye hotellet for ti år siden og har latt planene modnes frem til nå.