Norsk sjømatfirma tar gull i Paris

Vaag Seafood vant internasjonal topp-pris.

Det norske selskapet Vaag Seafood har gått til topps i kategorien sjømat og vunnet gull i SIAL Innovation Grand Prize i Paris.

Vaag har utviklet en metode for å fjerne skallet fra kongekrabbe og andre skalldyr uten å svekke varens naturlige utseende. Pakkingen viser også tydelig kvaliteten, og nedfrysingen bevarer alle produktets naturlige kvaliteter, sier juryen.

Innovasjon

Det er matvaremessen SIAL Paris som deler ut de prestisjefylte prisene. Aktørene i verdens mat-industri arbeider utrettelig med å utvikle nye metoder og produkter for å møte tidens utfordringer, og SIAL Innovation vurderer mange tusen påmeldinger fra utstillerne på den to-årige internasjonale matvaremessen. De beste innovasjonene blir belønnet med rundt

20 tematiske trofeer, fordelt på forskjellige kategorier (meieri-produkter, sjømat, frossenmat osv), i tillegg til spesialpriser.

«Begrepet «bærekraftig nytelse» får stadig større betydning. Det er en kombinasjon av letthet,  teknologi og velvære, og krever en balansegang som stadig flere markedsoperatører tar som en utfordring. Det vibrerende miljøet i bransjen gir seg utslag i nye tall: mer enn 2000 nye produkter er presentert for SIAL Innovation i år, noe som peker mot en fremtid som er både grønnere og hyggeligere.» skriver messen i en pressemelding.

Smaksavdeling

For første gang får de besøkende på messen mulighet til å smake på de utvalgte produktene fra SIAL Innovation. Det skjer i et nytt område, SIAL Taste, der det blir avviklet et program av 15 minutters perioder, der forskjellige produkter blir presentert. Programmet strekker seg over hele messeperioden. Det er åpent for alle og det kreves ingen forhåndsbestilling.

Powered by Labrador CMS