Salen: Det ærverdige Axel Revold verket fra 1933 blir en sentral del av utsmykningen når dørene gjenåpner. Til høyre: Bjørn Tore Furset og Gjøran Sæther fra Fursetgruppen.

Inngår avtale med Brasserie Deich: 
– Jeg har lenge drømt om en restaurant i denne salen 

Fursetgruppen skal etablere en ny klassiker i Oslos uteliv. Nå er selskapet ansvarlig for utvikling og drift av brasseri, bar, event- og selskapslokaler i hjertet av fotohuset Deich.

Publisert Sist oppdatert

Fursetgruppen skal etablere en ny klassiker i Oslos uteliv. Nå er selskapet ansvarlig for utvikling og drift av brasseri, bar, event- og selskapslokaler i hjertet av fotohuset Deich.

Den historiske hovedsalen i det gamle biblioteketsbygget på Hammersborg skal få nytt liv som restaurant og møteplass.

– Jeg har lenge drømt om en restaurant i denne salen, som Oslofolk har hatt et nært forhold til i nesten hundre år, sier Bjørn Tore Furset, styreleder og eier i Fursetgruppen.

– Vi ser fram til å bringe liv tilbake dit med god mat og minneverdige opplevelser for flere nye generasjoner.

Restauranten Brasserie Deich blir en av hovedattraksjonene i fotohuset Deich, sammen med fotomuseet Fotografiska. Fursetgruppen skal også stå for drift og servering i møterom, eventlokaler og to store uteserveringer, på balkongen ut mot regjeringsparken og i bakgården.

En glad gjeng: Konsept- og utviklingssjef Siri Løining (t.v.) og utleiesjef Ea Lykke Syse i Deich møtte eier Bjørn Tore Furset og administrerende direktør Gjøran Sæther i Fursetgruppen da avtalen var signert.

Førstevalget

Adam Greco og Chris Ogren er teamet som skal gjøre interiøret til brasserie Deich.

Fursetgruppen ble stiftet i 1997 og driver i dag nærmere 30 restauranter i og rundt Oslo, deriblant Ekebergrestauranten og Tjuvholmen Sjømagasin.

I 2016 tok gruppen over Grand Café. Til våren åpner Restaurant Festningen ved Akershus festning.

– Fursetgruppen var vårt klare førstevalg! Etter at vi la frem våre visjoner for Deich, har vi fått mange henvendelser fra aktører som ville ha en plass i huset. Selv har vi søkt etter en solid restaurantpartner som deler våre verdier og langsiktige perspektiver, sier konsept- og utviklingssjef Siri Løining i Deich.

– Fursetgruppen har vist at nettopp langsiktighet lønner seg. De har bygget en imponerende portefølje av konsepter og spisesteder som gjestene kommer tilbake til, år etter år.

Gjennom partnerskapet med Deich ønsker Fursetgruppen å skape et møtepunkt hvor mat, kultur og samhold smelter sammen.

– Oppskriften bak vår vekst er enkel; lidenskap for bra folk og de beste råvarene, sier Bjørn Tore Furset.

– Vi drives av å skape møteplasser der folk fra alle generasjoner og bakgrunner kan samles. Helt uavhengig av trender og konjunkturer, vil det alltid være behov for god mat og gode opplevelser. Vi ser frem til å levere nettopp dette på Deich.

Åpner i slutten av 2027

Sammen med foto og fotokunst, skal gode matopplevelser være en rød tråd i hele bygget. Deich ønsker å bli et hus med utstillinger og aktiviteter hele året og liv hele dagen.

Fleksible saler med høy takhøyde og historier i veggene gir en helt særegen ramme også for store anledninger og arrangementer.

– Vi får allerede spørsmål fra folk som vil legge bryllup, jubileer og større konferanser til Deich. Skal du gi gjestene dine noe helt unikt, må du være ute i god tid. Med Fursetgruppen har vi fått et virkelig stjernelag som er klare til å levere på høye forventninger, avslutter Siri Løining.

Fotohuset Deich åpner dørene mot slutten av 2027. I mellomtiden skal det gamle bygget gjennom omfattende rehabilitering og ombygging. Alt i tett samarbeid med Byantikvaren.

Deichman: Fotohuset Deich åpner dørene i 2027.
Powered by Labrador CMS