Filip August Bendi klar for Bocuse d’Or
Jobber til daglig som kreativ utvikler hos Thon Hotels i Oslo.
Veien til Lyon og Bocuse d’Or har vært lang, men nå er Norges kandidat, Filip August Bendi og hans toppede lag, klar for verdens vanskeligste kokkekonkurranse, skriver Norsk Gastronomi i en pressemelding.
I oktober 2021 ble Filip August Bendi Årets kokk og Norges kandidat til Bocuse d’Or. I mars 2022 sikret han og Team Norway seg bronse i europamesterskapet i Budapest.
Nå er han klar for verdensfinalen i Lyon.
Team Norway konkurrerer søndag 22. januar og starter kl. 08.00.
- 12.55 presenteres en 3-retters barnemeny basert på squash.
- 13.30 presenteres en fatrett basert breiflabb, blåskjell og kamskjell
Premiereseremonien er mandag 23. januar, og hele arrangementet blir streamet hos Nordic Food Live.
Filip August Bendi er en uredd, målrettet og kreativ kokk som tidlig fikk interesse for kokkekonkurranser. Bendi var commis for Gunnar Hvarnes da han tok sølv i Bocuse d’Or Europe i 2010 og bronse i verdensfinalen i Lyon i 2011. Som nyutdannet kokk fikk han innpass hos Noma, hvor han arbeidet ett år.
Derfra gikk turen til Stockholm og kjøkkenet til Mathias Dahlgren på Matbaren. Her ble Bendi værende i tre år før han endte på restaurant Daniel i New York enda ett år.
Arbeidserfaringen tok han med hjem til Norge hvor han ble kjøkkensjef på NB Sørensen Annen Etage i Stavanger. Siden 2018 har han jobbet som kreativ utvikler ved Thon Hotels i Oslo.
Hovedgrunnen for å flytte hjem til Norge var drømmen om Bocuse d’Or, heter det i pressemeldingen.
Coach for Bocuse d’Or-laget er Christopher W. Davidsen. Han tok sølv i Bocuse d’Or Europe i 2016 og Bocuse d’Or World Final i 2017, og til daglig leder Christopher restaurant Speilsalen ved Britannia Hotel i Trondheim. Under ett år etter åpningen mottok restauranten sin første Michelin-stjerne.