Team Norge: Fra venstre: Grunde Gillund (commis), Håvard Werkland (kandidat) og Christopher W. Davidsen (coach).

Klar for Bocuse d'Or 2025

Når verdensmesterskapet i kokkekunst går av stabelen i Lyon, er Norge representert av Håvard Werkland og hans toppede lag.

Veien til Lyon og Bocuse d’Or har vært lang, men nå er Norges kandidat, Håvard Werkland og hans toppede lag, klar for verdens vanskeligste kokkekonkurranse – en karriereendrende begivenhet for enhver deltakende kokk.

Bocuse d’Or går av stabelen i Lyon 26.-27 januar 2025.

Sterk historikk

Norges håp: Håvard Werkland har allerede etablert seg som en av landets mest lovende kokker.

I 2023 vant Håvard Werkland Årets kokk, og ble dermed Norges kandidat til Bocuse d’Or. I mars 2024 sikret kokken fra Kyrksæterøra og Team Norway bronse i europamesterskapet i Trondheim.

Nå er Werkland og teamet klar for den mest prestisjefylte kokkekonkurransen av dem alle: Bocuse d’Or i Lyon.

Der vil også flere av Norges tidligere Bocuse-kokker være til stede, som som Eyvind Hellstrøm, Sven Erik Renaa, Arne Brimi og Bent Stiansen.

Norge har en sterk historikk i Bocuse d’Or, og leder sammenlagt-statistikken siden 1987 med 13 pallplasser i verdensfinalen, og åtte av åtte mulige pallplasseringer i Europafinalen.

Konkurrerer mandag

Team Norway konkurrerer mandag 27. Januar, og starter kl. 10.00.

Kl 14:40 presenteres tallerkenretten som kombinerer ørnefisk og europeisk hummer med selleri – både rot og stang – samt en klassisk, håndlaget sabayonne-saus.

Kl 15.30 presenteres fatretten, som består av helstekt rådyrsadel på beinet, fylte stykningsdeler, en rådyrpai og tofarget ravioli i rådyrconsommé med te, akkompagnert av norsk frukt som gir retten en nasjonal identitet.

Om Team Norge

Håvard Werkland:

Håvard Werkland har allerede etablert seg som en av landets mest lovende kokker. Werkland har vært en viktig del av det norske Bocuse-miljøet i flere år, også som commis for Christopher W. Davidsen, da han sikret sølv i Bocuse d'Or Europe og Bocuse d'Or i 2016 og 2017. Etter suksessen jobbet de sammen på den Michelin-stjerne-belønte restauranten Speilsalen på Britannia Hotel i Trondheim. På Britannia var Håvard en av de første ansettelsene i forbindelse med den omfattende restaureringen. Under ett år senere hadde Speilsalen fått Michelin-stjerne.

Som Norges representant i Bocuse d'Or, har Håvard valgt Christopher W. Davidsen som coach og Grunde Gillund som sin commis.

Christopher W. Davidsen:

Christopher W. Davidsen fra Stavanger er kjent for sin sølvmedalje i Bocuse d'Or i 2017. Davidsen har en lang og suksessfull karriere som kokk og leder, blant annet som sjef for Speilsalen på Britannia Hotel. Han er i dag deleier i Mati-Gruppen i Trondheim, som nylig åpnet den store gourmet-bistroen Tollbua. Hans tidligere erfaring som konkurransekokk og mentor har gjort ham til en ettertraktet coach. Han har hjulpet flere norske kandidater i Bocuse d'Or, inkludert Filip August Bendi, som tok sølv i Lyon i 2023.

Grunde Gillund:

Gillund er en ung og lovende kokk fra Bindal, som i en alder av 20 år allerede har markert seg på konkurransearenaen. Han er kokkelærling ved Britannia og Speilsalen, og har tidligere vunnet Norgescup for lærlinger i 2022 sammen med Espen Laumann, med Håvard Werkland som coach. Gillund bidro til bronsemedalje for Werkland i Bocuse d'Or Europe som commis.

Powered by Labrador CMS