Live-sendingen er i gang
I dag er det Årets Kokk og Årets Unge Kokk i Mathallen i Oslo. Kan du ikke ta turen, kan du se sendingen her.
I dag blir det avgjort hvem som skal representere Norge i Bocuse d´Or Europa og Bocuse d´Or i Lyon.
Den konkurransen starter klokken 14.00. Men de unge kokkene i konkurransen Årets Unge Kokk er allerede i full gang og du kan følge sendingen live her gjennom hele dagen.
NB: Saken fortsetter under bildet.
Kandidatene i Årets Kokk 2019
Kjøkken 1: Team CAP
Kandidat: Christian André Pettersen. 30 år fra Bodø. Fisketorget i Stavanger.
Commis: Even Strandbråten Sørum, 20 år fra Begna. Kokk på Fagn i Trondheim.
Coach: Rasmus Johansen Skoglund, 29 år fra Bodø. Konseptansvarlig på Jag Concepts i Bodø.
Kjøkken 2: Team MDK
Kandidat: Marius Dragsten Kjelsrud, 26 år fra Stjørdal. Chef de partie på Spiseriet Stavanger Konserthus.
Commis: Ingrid Løland, 20 år fra Sola. Kokk på Spiseriet Stavanger Konserthus.
Coach: Sigurdur Ragnarsson, 35 år fra Island. Daglig leder på Spiseriet Stavanger Konserthus.
Kjøkken 3: Team Dalelv
Kandidat: Øyvind Bøe Dalelv, 29 år fra Bodø. Kjøkkensjef på Michaels, Oslo.
Commis: Tobias Gabrielsen, 19 år fra Kirkenes. Kokk på Michaels.
Coach: Håkon Solbakk, 27 år fra Nærøy. Kjøkkensjef på Nordøst i Oslo.
Kjøkken 4: Team Bendi
Kandidat: Filip August Bendi, 31 år fra Sandnes. Kreativ utvikler på Thon Hotel Bristol, Oslo.
Commis: Eline Sofie Sunde, 21 år fra Stavanger. Kokk på Thon Hotel Bristol.
Coach: Sebastian Myhre, 34 år fra Oslo. Kjøkkensjef ved Stallen og Fyr Bistronomi i Oslo.
Kjøkken 5: Team Werkland
Kandidat: Håvard Werkland, 25 år fra Kyrksæterøra. Souschef Speilsalen i Trondheim.
Commis: Runa Ailin Kvendseth, 22 år fra Ekeberg. Kokk på Speilsalen i Trondheim.
Coach: Thomas Johansen Borgan, 38 år fra Rørvik. Eier av Kraft Bodega i Trondheim.
Årets unge kokk
Program:
07.00: Konkurransestart «Årets unge kokk 2019»
09:00 Presserom åpner i Mathallen i 2.etg
10.00: Presentasjon tema 1: Vegetarisk: Jordskokk med rotgrønnsaker og vaktelegg.
11.00: Presentasjon tema 2: Sjømatfest: Auroralaks med skalldyr og trøffeltang.
12.00: Konkurransen «Årets Unge Kokk» avsluttes.
14.00: Konkurransestart «Årets kokk 2019 – kvalifisering til Bocuse d’Or 2021»
15.30: Årets ganefryd 2019 med tema: Norske stillehavsøsters, tang og tare.
Både kandidatene til Årets kokk og Årets unge kokk er representert her, basert på deres kvalifiseringsoppgave.
19.00: Tallerkenrettene presenteres for dommerne. Tema: Ryfylke vaktel og norske rotgrønnsaker.
19:45: Fatretten presenteres for dommerne. Tema: Arktisk sei med løk og grønnkål fra Vang gård.
21.15: Seremoni og premieutdeling.
22:00 Arrangementsslutt.