NM-gull til Werkland
Håvard Werkland fra Scandic Nidelven i Trondheim gikk til topps i NM i Kokkekunst 2018 på hjemmebane.
10 kokker har denne uken kjempet om seieren og Kongepokalen i NM i kokkekunst, som ble arrangert i Trondheim 26. og 27. september.
Etter to dagers intensiv jobbing ble Håvard Werkland hedret med Kongepokal torsdag kveld. I tillegg til NM-tittelen får Håvard Werkland delta i Nordisk mesterskap på Island neste år, og automatisk en plass i «veien videre til Årets kokk 2019».
Det er for øvrig en konkurranse Werkland absolutt ikke er ukjent med. Han var nemlig commis for Christopher W. Davidsen hele veien fra de vant Årets Kokk, til sølvene i både Bocuse d´Or Europa i Budapest og finalen i Lyon.
Blant deltakerne i årets konkurranse har det vært mange dyktige kokker med konkurranseerfaring både fra tidligere NM, Årets Kokk og Bocuse d´Or. Konkurransen hadde derfor et meget høyt nivå, og Håvard Werkland kan med stolthet smykke seg med tittelen norgesmester i Kokkekunst 2018.
Oppgaven
I konkurransen er det blitt benyttet norske råvarer av høy kvalitet med lang historie, i kombinasjon med mer trendy og nye råvarer:
Forrett
Hel, norsk piggvar oppdrett 2-3 kg og hel taskekrabbe fra Hitra eller Frøya.
Reddikmix fra Hasle gård, sjalottløk fra Kåterud gård og Norsk Sellerirot.
Retten besto av piggvar som hoved råvare og de andre ingrediensene inngikk i retten.
Hovedrett
Ytrefilet av norsk Urfe med fettkappe og mørbrad av Urfe fra Nortura. Norsk rosettkål, norsk svartkål og TINE smør.
Retten besto av både ytrefilet og mørbrad, de andre ingrediensene inngikk i retten.
Dessert
Valrhona CARAIBE 66 % og TINE seterrømme, norsk hokkaidogresskar fra Østfold, lime, sitron og appelsin.
Dommerne
Hoveddommer var Dennis Rafn, Danmark.
Smaksdommere: Lars Erik Undertun, Sven Erik Renaa, Lars Lian og Espen Aunaas
Plassdommer var Jan Kåre Johansen.
Hoveddommer og smaksdommerne sine viktigste oppgave har vært å bedømme anretning, presentasjon og smak. Plassdommere har bedømt Mise en place, hygiene, korrekt yrkesmessig håndverk og tid.