
Norsk whisky ble "best i verden"
Under helgens Oslo Whiskyfestival ble den norskproduserte whiskyen Eiktyrne Quadruple kåret til «Best i Festival», i klassen whisky/whiskey fra andre land enn Skottland.
Det betyr at den har utkonkurrert whisky fra land som Irland, Japan og USA.

Ifølge Chris Maile, arrangør av festivalen, var det en klar seier til den norske whiskyen.
– Dette er stor stas, sier daglig leder for Det Norske Brenneri, Odd J. Nelvik.
Han fortsetter:
– Vi konkurrerte mot whisky fra hele verden, og er selvsagt stolte over at vi hevdet oss helt i toppen. Dette viser at vi kan lage whisky av svært god kvalitet, selv her i lille Norge. Brenneriet vårt i Grimstad, med master blender Jon Bertelsen i spissen, har all grunn til å være stolte i dag. Dette er håndverksbrennevin av ypperste klasse, sier Nelvik stolt.
Det Norske Brenneri var forøvrig først ut med norsk single malt allerede i 2012.
Eiktyrne Quadruple er i bestillingsutvalget på Vinmonopolet, men det er kun produsert et begrenset antall flasker. Whiskyen har vært lagret på fire forskjellige utvalgte fat: American virgin, Bloodtub Oloroso, Brandy og Montilla-Moriles PX.