Executive bar manager Øyvind Lindgjerdet har brukt to år på å utvikle menyen som tok Britannia Bar til topps i prestisjefylt kåring.

Kåret til «Norges beste bartender»

Under årets Bartenders’ Choice Award i Stockholm, ble executive bar manager Øyvind Lindgjerdet i Britannia Bar kåret til «Best Bartender Norway».

Publisert Sist oppdatert
Øyvind Lindgjerdet i Britannia Bar tok imot tre priser under Bartenders' Choice Award i Stockholm, to til baren og en til seg selv.

Under utdelingen ble Britannia Bar tildelt hele tre priser. I tillegg til Lindgjerdets personlige pris, gikk baren til topps i kategoriene «Best Cocktail Bar Norway», «Best Coctail Menu Norway».

– Dette er en stor ære for Britannia Bar og hele teamet, sier Øyvind Lindgjerdet.

To års utvikling

Prisene kommer kort tid etter lanseringen av Britannia Bars nye cocktailmeny «Portretter».

Lindgjerdet har brukt nærmere to år på å utvikle ti signaturdrinker, hver inspirert av personer med en spesiell historisk tilknytning til Britannia Hotel.

Menyen er resultatet av grundig research i Nasjonalbibliotekets historiske arkiver og samtaler med både personene selv og deres etterkommere.

Tredimensjonalt

Hver drink ledsages av et tredimensjonalt kunsttrykk, skapt av multikunstner Øyvind selv, der farger og formspråk henter inspirasjon fra både historien bak og selve cocktailens uttrykk.

Verkene har fått ros fra selveste Håkon Bleken, som også rakk å bidra til prosjektet før han nylig gikk bort.

Bleken la et strøk maling på glassene til sin egen drink og uttrykte storbegeistring for helheten Øyvind hadde skapt.

Håkon Bleken malte 96 glass i Britannia Bar i forbindelse med sin egen cocktail i menyen «Portretter».

– En opplevelse langt utover det vanlige

– Dette er en fantastisk anerkjennelse av Øyvind og hele teamet i Britannia Bar, sier hotelldirektør Arild Sjødin.

– Cocktailmenyen han har utviklet både engasjerer og gir gjestene en opplevelse langt utover det vanlige.

– Sammen med servicenivået og atmosfæren, fra lunsj på dagtid til kvelder med god puls, skapes en helhet som løfter Britannia som reisemål og Trondheim som en mer attraktiv mat- og drikkedestinasjon i Norden.

– Disse tre prisene er et tydelig bevis på det, sier Arild Sjødin.

En cocktail inspirert av polfarer Fridtjof Nansen, én av ti historiske personligheter i Britannia Bars meny «Portretter».
Powered by Labrador CMS