Slik ser man for seg hotellet. Foreløpig ligger planene på is.

Gir ikke opp planene om verdens høyeste hotell 

Syv år etter at planene ble lansert ligger prosjektet på is. Kommuneøkonomien må bedres før de kan realiseres, sier utbygger. 

Publisert Sist oppdatert

Det var i 2017 planene om hotellet Fauske Tower ble kjent. Dersom det 90 meter høye tårnet blir realisert, vil det gjøre bygget til verdens høyeste hotell som ligger nord for polarsirkelen. For to år siden ble imidlertid planene lagt på is på ubestemt tid. 

I en artikkel i avisen Ranablad understreker Stig Otto Nilsen i Stadssalg at man ikke har gitt opp planene om Fauske Tower. En svært anstrengt kommuneøkonomi gjorde at hotellprosjektet ble lagt på vent. 

– Det er ikke mye nytt rundt prosjektet foreløpig, men vi har ikke forkastet det, sier Nilsen til Ranablad. 

Nilsen sier til Ranablad at kommunens økonomi må friskmeldes før det blir aktuelt å gå videre med planene. Fauske kommune er på ROBEK-listen, men har håp om å kunne fjernes derfra i forbindelse med behandlingen av budsjettet for 2025. 

I 2022 uttalte Stig Otto Nilsen følgende til Avisa Nordland at Stadssalg hadde brukt lang tid og mye krefter på prosjektet, og det skulle de fortsette med. 

– Vi har på ingen måte mistet troa på prosjektet og vi ser fram til den dagen vi kan starte byggingen. Alt ligger til rette for å få til et bra hotell, som vil bety mye for Fauske og nærmiljøet, uttalte Nilsen til avisen.

Powered by Labrador CMS