Satser heldigitalt i Bergen sentrum

Mandag | 10. februar

Krav om parkeringsplasser

Rana Blad skriver at hotelldirektør Ove Bromseth i Scandic Meyergården reagerer på at det er kommet et forslag for byutvikling som setter et krav om én parkeringsplass per 100 kvadratmeter.

Når Scandic Meyergården planlegger å øke kapasiteten med inntil 120 hotellrom, blir det vanskelig å møte kravet.

Hotelldirektøren håper kommunen vil revurdere kravet.

– Våre utvidelsesplaner innebærer cirka 6.000 kvadratmeter nye arealer. Dette betyr dermed et krav til 60 nye parkeringsplasser for Scandic Meyergården, sier han til Rana Blad.

-----------------------------

Nytt restaurant-selskap

I Kristiansund har Dødeladen Cafe og Restaurant AS blitt etablert.

Selskapene har 60.000 kroner i aksjekapital og skal drive restaurant og kafé, skriver Tidens Krav.

Avisen skriver også at næringslokalet Dødeladen har ligget til salgs siden sommeren 2024.

– Det ligger fremdeles ute for salg, sier eiendomsmegler Anbjørn Ulseth til Tidens Krav.

– Det er noe på gang, men mer enn det kan jeg ikke kommentere nå.

-----------------------------

Heldigitalt hotell-konsept

Den bergenske puben Garage er et kjent utested. Nå åpner et heldigitalt hotell på adressen.

Christies gate 14 i Bergen sentrum huset tidligere både Garage og et hotell. Nå er det pusset opp av Stay.

Prosjektet startet for ett år siden, nå skal de åpne et urbant hotell med heldigitalisert drift.

– Dette er vårt første hotell, sier Tor Olav Madland til BA.

Han er daglig leder i Stay Management og kastet seg med hodet først inn i bransjen.

– Holdningen var «hvor vanskelig kan det være», sier han til avisen.

I fjor leide de ut de første rommene og møtte på noen utfordringer.

– Vi ville tenke nytt om hvordan man selger en hotellopplevelse. Da er det klart at det blir noen oppstartsvansker, og det er ting vi jobber med.

-----------------------------

Vant «Årets Kjøkken» i Classic Norway

Molde Fjordhotell vant kåringen for beste kjøkken i Classic Norway. De var nummer én av 34 andre hotell i Classic-kjeden.

Den lokale hotellkjeden Classic har nå over 30 hotell i sin portefølje. Det var Roy Heggdal og Alejandro Alvarez som kunne smile etter kjøkkenprisen ble utdelt. Og det er ikke første gang.

– Vi er veldig stolte over å bli kåret til «Årets kjøkken» i Classic Norway, sier hotelldirektør Roy Heggdal til Romsdals Budstikke.

– Det betyr at vi er best av 35 hotell. Det er andre gangen vi vinner prisen på tre år.

 

Powered by Labrador CMS