Norsk hotellhøgskole starter nytt studium
150 studieplasser på tre bachelor-studier, og nå kommer digital serviceledelse.
– Reiselivet fikk seg en liten knekk under koronaen, og det merket også vi med færre søkere på studiene bachelor i Hotelledelse og bachelor i Reiselivsledelse. Bransjen skriker nå etter arbeidskraft og her vil alle studentene gå ut i jobb etter endt studie. Vi blir ofte kontaktet av bransjen som er interessert i studentene, sier førsteamanuensis ved Norsk hotellhøgskole ved Universitetet i Stavanger, Heidi Victoria Skeiseid, til Hotellmagasinet.no.
Les også: Byene med høyest rombelegg i 2022
Søknadsfristen til Samordna Opptak er 15. april, og det nye i studieprogrammet heter digital serviceledelse.
– Vi ser at serviceindustien digitaliseres i større grad, og behovet etter arbeidskraft med digital kompetanse blir stadig mer etterspurt. Med dette studiet håper jeg vi kan være med på å løfte serviceindustrien videre. Dette er et utrolig spennende skritt for oss, forteller Skeiseid.
Gode tilbakemeldinger fra studentene
Det er totalt 150 studieplasser på de tre bachelor-studiene, hvor hotelledelse har flest plasser med sine 60. Det nye studiet har 40 studieplasser. Skolen har utdannet ledere i 110 år, og Skeiseid understreker at dette er en tverrfaglig ledelsesutdanning som i tillegg til ledelsesfag også gir studentene en god forståelse for økonomi og markedsføring.
Og fortsetter:
– Vi får svært gode tilbakemeldinger fra studentene, og skårer 4,1 på en skala fra 1 til 5 på studenttilfredshet. Hovedsatsingen er fortsatt at studentene skal tilegne seg kompetanse på service, kundekontakt, ledelse og økonomi. Hotelledelse studiet har vekt på at studentene skal utvikle forståelse for økonomi. Dette er fag som kan være krevende for noen, men vi har mange flinke og interesserte elever og engasjerte forelesere og studentassistenter som er til stede for studentene.
Mange ønsker å gå masterprogram
For å øke nærhet til praksis og øke arbeidsrelevansen i studiene benytter universitetet seg av gjesteforelesere i alle fag.
– Hovedtyngden av søkere kommer rett fra videregående skole, men vi har årlig en god håndfull med faglærte kokker og andre med erfaring fra bransjen som ønsker å få seg en universitetsutdannelse for å komme seg videre i bransjen de elsker. Det er overvekt av jenter. Mange jobber deltid ved siden av studiene i hotellbransjen og får på den måten god erfaring underveis. Og flere velger å gå videre på vårt masterprogram hvor vi har 30 plasser.
Les også: Hotellet får løpebane på taket
Ydalir Hotel, Norges eneste Campus hotell, er flinke til å ansette studentene under og etter studiet, slik at mange studenter får prøvd seg i ulike roller. Inntektene fra hotellet blir donert til universitetet.
– Hotelldirektør Martin Sagen er selv tidligere student fra NHS. Han gjør en fenomenal jobb, og ansetter studenter fra oss. Det er veldig god læring underveis i studietiden, sier Heidi Victoria Skeiseid.