49 nyutdannede vinkelnere
Disse ble kåret til de beste elevene.
Denne uken mottok 49 vinkelnere i Oslo og Bergen diplomet som bevis på at de har bestått eksamen.
I oktober ble det i begge byer gjennomført teori- og praksiseksamen. Teorieksamen besto av to deler, og skal ifølge Norsk Sommerliers Utdannelse (NSU) teste kandidatens kunnskaper.
Den praktiske eksamen besto av tre ulike oppgaver, og inneholdt blind-smaking av fire viner, to øl og fire brennevin, «dekantering» og «mat og vin i kombinasjon». Ifølge NSU ble det levert en rekke prestasjoner som imponerte sensorene.
4. og 5. desember ble det gjennomført eksamenssermoni hvor elevene mottok diplomer, karakterer og den gylne drueklasen som de har jobbet så hardt for.
8. januar starter NSU opp igjen med nye kurs. Under kan du se hvem som ble kåret til de beste elevene.
Oslo:
Beste student: Kristian Larsen
Beste smaker: Eivind Røed Scheistrøen
Beste dekantering; Sofia Elina Bjørk
Beste mat& vin: Krystyna Stankiewicz og Amalie Nykrem Selvik
Bergen:
Beste student: Jack Turner
Beste smaker: Sebastian Andersen König
Beste dekantering: Simon Zachariassen
Beste mat& vin: Caroline Dyngeland