Fredensborg Fritid har pusset opp på Filefjell

Nå gjenstår bare en «spektakulær badstue» før destinasjonen er komplett.

Gjenåpningen av Filefjellstuene er en milepæl i utviklingen på Tyin Filefjell og er startskuddet til den storstilte satsingen til Fredensborg Fritid på destinasjonen.

Filefjellstuene

Beliggenhet: Tilgjengelig fra E16 og ligger midt mellom Oslo og Bergen

Aktiviteter: Alpinanlegg med 4 heiser og 17 km nedfarter, 140 kilometer langrennsløyper, toppturer, truger, kiting, sykkelutleie, frisbeegolf og startpunkt for en lang rekke vandrerturer.

Antall senger: 130 – fordelt på hotellrom, leiligheter og hytter

Fasiliteter: Nyoppussede rom, leiligheter og hytter, badstue, konferansefasiliteter og høy kvalitet på matserveringen.

Filefjellstuene er et kjedeuavhengig hotell og driftes av Fredensborg Fritid.

Tyin Filefjell er en viktig inngangsport til Jotunheimen, og tindebestigere har valfartet til destinasjonen siden 1800-tallet. Nå er det tradisjonsrike hotellet Filefjellstuene totalrenovert og utvidet, og antall sengeplasser har økt til 130.

– Nå har vi åpnet to nye fløyer, renovert resepsjonen og restauranten, og senere i høst åpner vi en av Norges mest spektakulære badstuer - hengende over elva Grøvsdøla, med panoramavinduer mot fjellet Skørsnøse. Det har vært en stor glede å ta imot de første gjestene til nye Filefjellstuene, sier Eirik Høyme Rogn, destinasjonssjef for Fredensborg Fritid på Tyin Filefjell.

Filefjellstuene ligger 900 meter over havet, og fjellstua har tatt imot gjester siden 50-tallet.

Tett på

– Vi har bygget videre på tradisjonene våre, og historien sitter i veggene. Antall besøkende på Tyin Filefjell har blitt begrenset som følge av få hotellsenger, og gjenåpningen styrker attraktiviteten og ikke minst næringsgrunnlaget for den øvrige opplevelses- og handelsbaserte virksomheten på destinasjonen, sier Høyme Rogn.

Den offisielle åpningen fant sted i juli, og etter en svært travel sommersesong har nå bestillingene for høsten og vintersesongen begynt å tikke inn for alvor.

 –Vi ligger tett på den populære Kongevegen og har en rekke aktivitetstilbud om sommeren, som er vår travleste tid, men det er nok likevel som vinterdestinasjon vi er mest kjent. Vi har lang historikk som ski- og alpinsted, i tillegg til at vintervandring på truger, toppturer og kiting er viktige nisjeprodukter for oss.

Restauranten til Filefjellstuene serverer kortreiste råvarer fra fjellbygdene og fjordene rundt Tyin Filefjell, og fjellstua har i tillegg gode møte- og konferansefasiliteter.

Powered by Labrador CMS