Designhotellet på Voss vekker oppsikt

14 rom og 42 sengeplasser med unik beliggenhet. 

Publisert Sist oppdatert

Frode Solbakk i Voss Active har jobbet med å tilby spektakulære naturbaserte opplevelser på Voss i over 30 år. 16. juni åpnet han  design- og landskapshotellet Elva Hotell med 14 rom og 42 sengeplasser. (se bildegalleri lenger ned på siden).

Hotellet har fantastisk beliggenhet helt nede ved elvekanten, og kombinerer fantastisk natur med umiddelbar nærhet til aktiviteter som rafting, klatring og ekstremsport. 

Ingen planer om å drive hotell

– Vi tenker denne kombinasjonen gjør oss unike i verdenssammenheng, og vi har allerede hatt mange begeistra internasjonale reiselivsagenter på besøk som sier det samme, forteller Frode Solbakk, i en pressemelding fra Fjord Norge AS. 

Solbakk er adm. direktør i Voss Active og daglig leder i Voss Rafting Senter, og mannen bak det splitter nye Elva Hotell i Skulestadmoen. Han og kollegaene har i en årrekke bidratt til nyskaping og aktivitet i bygda, gjennom Voss Rafting Senter, Klatreparken, Ekstremsportuken, paraseiling og mer til. 

Men han hadde aldri planar om å drive et hotell.

default

 – Vi følte et kall til å utvikle eiendommen så flere kunne få nyte dette fantastiske stedet, og syntes tomta var for fin til å brukes til boligformål, industri og næring. Egentlig har vi alltid sagt at vi aldri skulle driva med overnatting, vi vil jo kunne gå hjem på kvelden og ikke tenke på jobb døgnet rundt, sier Solbakk.

– Vi gikk gjennom alle former for overnatting vi kom på, og kom fram til at Voss har det aller meste, fra camping og vandrerhjem til historiske hotell og store moderne hotell. Men det manglet et lite design-, boutique- og landskapshotell, som satser på det eksklusive og unike. Vi forsto og at det det var økende etterspørsel etter slike unike overnattingssteder internasjonalt, seier Solbakk, og legger til at Juvet Landskapshotell i Valldal som et eksempel på typen hotell de var ute etter.

Fine dining og kortreist mat

– Mange av de eksklusive landskapshotellene ligger langt uti naturen, der det er lang vei til alt. Vi vill lage vår egen nisje og koble den eksklusive naturopplevingen med aktiviteter som rafting, klatreparken, og samarbeidspartnere som fallskjermklubben, Voss Vind og Ekstremsportuken. 

SATSER: Frode Solbakk er en kjent skikkelse på Voss. Nå har han bygget bygdas eneste design- og landskapshotell med fantastisk utsikt.

Hotellsjef Jeanette Lillås har tidligere drevet Voss Bryggeri, og er nå klar for nye utfordringer på Elva Hotell. 

– Jeg får fremdeles heilt wow-følelse når jeg kommer inn på hotellet, og utsikten fra hotellrommene gir en "sveve over vannet-følelse". Det er motiverende å være med på noe så spesielt. Jeg elsker å prate med folk, yte det lille ekstra og gjøre det fint rundt meg, sier Lillås. 

Hotellet satser på fine dining med lokale råvarer, noe som passer perfekt for Lillås. 

– Jeg har alltid vært opptatt av å jobbe tett med lokale produsenter. Med Elva Hotell satser vi hardt på fine dining med råvarer fra regionen så langt det lar seg gjøre. I ukedagene skal vi ha tre retters middag, og sju retters smaksmeny i helgene, forteller Lillås.

Powered by Labrador CMS