I 2015 reiste Jakob (27) til Stavanger for å ta opp fag. I dag er han hotellsjef på Villa Copenhagen
Har ambisjoner om å bli hotelldirektør.
KØBENHAVN:
– Ofte reflekterer jeg over hvor jeg er i livet, og hver gang kommer jeg fram til den samme konklusjonen om at jeg er utrolig heldig, sier Jakob Jenssen Gjærum til Hotellmagasinet.
Vi møter den sindige og blide Harstad-gutten i den flotte foajeen som er tilknyttet luksushotellet Villa Copenhagen. Hotellkongen Stordalen kjøpte bygget sammen med Varner-brødrene gjennom Strawberry Brothers AS i 2017 for 750 millioner danske kroner, og hotellet sto ferdig under pandemien i 2020.
Mange nordiske gjester
Det 25.000 m2 store hotellet har 390 rom skal angivelig ha kostet over 2 milliarder kroner - og driftes av Nordic Choice Hotels.
– 2022 var et veldig bra år for oss. Sammenlignet med andre hoteller i byen gjorde vi det veldig bra, og oppnådde svært gode resultater på omsetning, resultat og service, forteller Gjærum, som legger til at hotellet har mange norske og svenske gjester.
– Men også vi savner den store internasjonale turismen utenfor Europa i byen. Der har vi et enormt marked og potensiale.
Vi skrur tiden tilbake til 2015: Jakob er ferdig på videregående og usikker på yrkesvalget. Han bestemmer seg for å reise til Stavanger for å ta opp fag. Ved siden av studiene får han jobb på Clarion Hotel Energy.
Trainee-program i Choice
Det skulle bli starten på hotellkarrieren.
– Jeg startet å jobbe i resepsjonen, og fikk etter hvert fast jobb. Jeg var der i tre år før jeg reiste til Clarion The Edge i Tromsø hvor jeg endte opp som resepsjonssjef. Det ble ingen studier, men jobb i hotellbransjen. Jeg fant tidlig ut at dette var noe jeg likte og som jeg ville satse på. Samtidig syns jeg kulturen i Nordic Choice Hotels er veldig bra, sier Jenssen Gjærum entusiastisk.
I 2019 ble han valgt ut til å delta på hotellkjedens Management Trainee-program, og var blant annet med på relanseringen av Kämp Collection Hotels i Finland.
– Veldig spennende og lærerik tid, oppsummerer han kort.
Dagen etter åpningen av Villa Copenhagen kom telefonen: «Vil du komme til oss»?
– Jeg takket selvfølgelig ja, og startet i resepsjonen før jeg etter hvert ble resepsjonssjef, og i november 2021 ble jeg hotellsjef. Jeg har aldri vært redd for utfordringer og har en indre drive for å lykkes, så jeg sa ja umiddelbart. Jeg stortrives!
Populær takterrasse
Ambisjonene er klare:
– Hotelldirektør! Selv om jeg ikke har noen formell utdannelse har jeg opparbeidet meg mye erfaring. Og jeg lærer noe nytt hele tiden.
Som hotellsjef har han mange ulike oppgaver - også å lede andre.
– Jeg er opptatt av at mine ansatte skal lykkes, og at de kan kombinere et privatliv med å ha det godt på jobb. Alle er flinke til å gi hverandre støtte og mulighet for å gjøre en god jobb på hotellet.
Vi har forflyttet oss til takterrassen på 1.200 m2 hvor hotellgjester koser seg i det 25 meter lange oppvarmede utendørsbassenget. Bassenget er svært populært. Her også en utendørs bar
– Jeg får ofte forespørsel fra gjester om jeg kan vise dem rundt på hotellet. Arkitekturen, lyset og energien i bygget er helt spesielt.
Elsker Italia
Han bor bare noen minutters sykkeltur unna hotellet. Og selvfølgelig stortrives han i København!
– Det er en fantastisk by. Jeg prøver å få tid til å utforske byen og ikke minst alle mat- og drikkesteder som vi anbefaler hotellets gjester. Det er utrolig hvor mange flotte spisesteder det er i byen.
27-åringen er stor tilhenger av italiensk mat.
– Hjemme lager jeg nesten bare italiensk. Jeg har besøkt landet fire ganger, og skal selvfølgelig tilbake. Men jeg har ingen planer om å flytte hjem til Norge, sier Jakob Jenssen Gjærum.