Alle gode ting er 4!
Norge har fått fire nye en-stjernerestauranter, vår aller første to-stjernersrestaurant, men Maaemo mister sine stjerner. Les alt om utdelingen her.
Liveoppdateringer er nå avsluttet.
EGEN SAK OM HVEM SOM FIKK STJERNER LESER DU HER.
Her er vår liverapport fra sendingen, med det siste øverst:
18.22: Nå skal vi over på nye trestjernere. MAAEMO MISTER STJERNENE. Det er ingen nye, men Maaemo mister sine tre stjerner pga flytteprosessen. Aiaiai, det var en kjedelig nyhet. Geranium og Frantzén beholder sine tre stjerner.
18.17: Danske Restaurant Jordnær får to stjerner. For en kveld for ekteparet!
18.14: TO STJERNER TIL RE-NAA!
– Vi åpnet på vårt nye sted for ti måneder siden, dette er fantastisk. Jeg vil hilse til teamet i Stavanger. Dere er fuckings amazing. Dere er det beste teamet i verden, sa Svein Erik Renaa. – Vi elsker dere, fulgte Toril Renaa opp med.
18.12: Aloë fra Stockholm får to stjerner. De fikk sin første stjerne i 2018.
18.09: Den første nye to-stjernersrestauranten offentliggjøres. Alchemist fra København får endelig to stjerner, selv uten å ha hatt stjerne tidligere.
18.04: Nå kommer den siste spesialprisen - denne gang en mentorpris. Den går til legendariske Rasmus Kofoed fra Restaurant Geranium i København. Han er dessuten en ekte Norgesvenn, så dette unner vi Rasmus.
18.01: Dette vil jo ingen ende ta. Under får også en stjerne! Norge har fått fire nye Michelin-stjerner i kveld.
17.59: Speilsalen får en stjerne! Jubel for Hotel Britannia og Christopher William Davidsen.
– Dette er fantastisk. Vi har bare vært åpne i ti måneder. Jeg er så stolt over hotellet, teamet, eierne, og familien min. Dette er for dere der hjemme, sa Davidsen i takketalen.
17.57: Inari fra Helsinki får en stjerne.
17.55: Bare fra Bergen får stjerne! Dermed er endelig Bergen representert i Michelin-guiden! Kjøkkensjef Kristian Bretten Vangen tar imot prisen.
17.52: Dill fra Island får en stjerne.
17.49: NY NORSK STJERNE: Omakase by Vladimir Pak fra Oslo får en stjerne!
17.46. Etoile fra Stockholm får en stjerne. Duoen bak restauranten ble kjent på Bølgen & Moi på Tjuvholmen. Norsk preg der altså.
17.45: Nå kommer de nye restaurantene som har fått en stjerne...
17.41: Tina Kragh Vildgaard fra Restaurant Jordnær får serviceprisen.
17.40: Over 9000 følger denne sendingen. Det er ganske voldsomt.
17.38: Nå kommer serviceprisen.
17.37: En haug med restauranter og kjøkkensjefer blir klappet opp på scenen for å få heder for litt bærekraftarbeid. Det gikk så fort at vi ikke har sjans til å nevne alle... Credo og Rest fikk vi derimot med oss i farten.
17.30: Magnus Ek fra Oaxen Skärgårdskrog restaurant får bærekraftprisen. Er synlig rørt.
17.29. Spesialprisene kommer nå.
17.24. Espen Holboe Bang på scenen for å fortelle om Maaemo2.
17.21: Tre spesialpriser skal deles ut. En for service, en for bærekraft og en kokkementor-pris...
17.19: Røper han en liten glad-nyhet om flere restauranter med stjerne fra Trondheim der? Det virker litt slik... Det er i alle fall lov å håpe da.
17.18: Michelin-direktør Gwendal Poullennec er på scenen og forklarer litt om arbeidsmetodene.
17.14: Vi minner om norske stjerner: Maaemo har tre, ingen har to, mens Sabi Omakase, Statholdergaarden, Credo, Re-Naa, Galt, Fagn og Kontrast har én stjerne hver.
17.11: Der kommer jaggu Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø på scenen. Hun bor rett ved Sabi Omakase i Stavanger.
17.10: Ottervik snakker om bærekraft og takker Michelin for tilliten.
17.08: Ordfører Rita Ottervik snakker til verden om Trondheim.
17.07: Foreløpig er alt vi har å berette om at Thomas Giertsen er kveldens konferansier.