SATSER: Pål Arthur Baadstrand er en hardtarbeidene kar. Nå gjør han suksess med Mosjøen Hotell.

Han har drevet leketøysbutikk og kjørt langtransport. Nå gjør han stor suksess i hotellbransjen

For to år siden kjøpte Pål Arthur Baadstrand (41) Mosjøen Hotell. Nå skal han utvide med 42 rom.

Publisert Sist oppdatert

Hotellet, som bare ligger et langskudd unna E6 og jernbanen, ble kjøpt i januar 2021. Og er siden blitt totalrenovert. 41-åringen la ned enormt med egeninnsats i oppussingen. Og penger.

Les også: Her er det nye destinasjonshotellet i Moss

Den totale kostnadsrammen var rundt 15 millioner kroner.

NYTT: Slik håper Pål Arthur at nye Mosjøen Hotell skal bli.

– Vi kjøpte mer eller mindre et skall, men jeg visste hva jeg gikk til. Det har tidvis vært svært hektisk, men utrolig morsomt. Resultatet ble veldig bra, og gjestene er også fornøyde. Uten fornøyde gjester blir det dårlig butikk, sier Baadstrand til Hotellmagasinet.no.

Investerer 50 millioner i større hotell

Mosjøen Hotell har 34 rom, spisesal med kapasitet til 100 personer og en konferansedel som har plass til en brøkdel av spisesalen. Nå ønsker eieren å utvide hotellet med fem etasjer, større matsal og konferansearealer.

Går det som planlagt vil det nye hotellet romme 80 rom.

GODT BELEGG: Mosjøen Hotell ligger praktisk til i byen, og oppnår høy kundetilfredshet på Booking.com.

Pris for herligheten? Rundt 50 millioner kroner. 41-åringen skal selge tre eiendommer for å realisere egenkapital.

- Matsalen i dag har for liten kapasitet, og vi har for få rom. I første driftsår hadde vi et belegg på 80 prosent, og fra 1. juni til ut i oktober hadde vi ingen ledige rom. Vi fikk det også til å fungere med at gjestene bodde på hotellet mens renoveringen pågikk. De neste årene skal det bygges for milliarder av kroner i Mosjøen, og mye av det skal skje rett utenfor hotellet. 2022 har også vært et meget bra år for oss. Hotellet tjener penger og kundene er fornøyd. Da er også jeg fornøyd, sier Baadstrand.

STILIG: Hotell: Hotellet i Mosjøen har i dag 34 rom, men ønsker å utvide med fem etasjer.

Den utadvendte og blide nordlendingen brenner for prosjekter og utvikling. Han hadde ingen erfaring fra hotell-bransjen da han kjøpte bygget. I tillegg til hotellet driver han utleie, og eier andre overnattingsobjekter som leies ut til pendlere og økonomireisende. Her oppnår han 8,3 på kundetilfredshet på Booking.com.

Mange fornøyde kunder

Siden videregående skole har han jobbet innenfor flere bransjer, og har blant annet drevet leketøysbutikk og kjørt langtransport.

Pål Arthur har teft. Og han tør å satse. I tillegg jobber han steinhardt. Det gir resultater.

– Hvis du ikke kan gjøre det skikkelig så la det være. Hotell er en spennende bransje, sier han.

Les også: Varsler storsatsing i Danmark og Finland

Og skifter tema til Mosjøen Hotell:

– Rommene er fine, maten er god og vi yter god service. Og det er ganske rimelig å bo hos oss - og du får kveldsmat inkludert i prisen. Det er fortsatt en del som tror at Mosjøen Hotell er et nedslitt hotell – men da er de hjertelig velkomne hit. Vi hadde 1300 julebordsgjester innom her på noen få uker før jul. Og vi får gode tilbakemeldinger fra fornøyde kunder. Vi oppnår vi 8,5 av 10 mulige score på Booking.com. Det er bra, sier han.

Powered by Labrador CMS