Salmalaks i Det Norske Måltid

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Salmalaksen er en av ingrediensene publikum kan stifte nærmere bekjentskap med når TV2 sender første episode av Det Norske Måltid på søndag. Simon Nesse Økland serverer gjerne rå laks i barneselskap. 

Økland som er utdannet sivilingeniør i marin bioteknologi og havbruk og jobber som markedssjef i Bremnes Seashore, lærte sønnen på tre år å skjære rå Salma. 

I TV2s nye matserie som har premiere søndag 6. november, får man blant annet et møte med Økland, Salmalaksen og østers fra Bømlo. Økland har vært med på å skape den laksesuksessen. 

 

Han har selv Salmaoppskriftene i mobilen. I sms’er fra kolleger som sender sine favoritter, og blir helt stille mens han blar. Mumler at dette burde han vel egentlig husket. – Der! Du baker Salma i ovnen på lav temperatur, da smelter den på tungen. Da e berre å slafsa da i seg, sier bømlingen. Laksen skal være i ovnen i 10 minutter på 80 grader. Kjernetemperaturen skal være 42 grader. Det er en av mine favoritter, sier Økland i en pressemelding.

 

Heine Totland, Arne Hjeltnes og Simon

De som ser TV2s Det Norske Måltid på søndag vil nok finne inspirasjon til Salmaretter, for de to programlederne Heine Totland og Arne Hjeltnes ble så begeistret at det nesten tok litt av. Nå skal Simon Nesse Økland til og med på scenen i Stavanger i desember, i den direktesendte store TV-gallaen som blir matens Oscar her i landet.

 

Ikke østers men vesters

Det er det han kaller østersene fra eget oppdrett, Vest i havet, som han driver sammen med gode venner. De slår følge med Salma inn i Det Norske Måltid. – Jeg måtte jo invitere Heine Totland på vesters og, ler Økland. Folk rister lett på hodet over tørr østershumor.

 

Favoritt hos Hellstrøm og barnehagebarn

Simon Nesse Økland er glad i mat og er derfor enormt stolt over Salma og de 230 kollegene som produserer den rosa laksefileten som sjarmerer alle fra toppkokken Eyvind Hellstrøm til små barnehagebarn. – Det er rent og det er rått, det er felles for både Salma og østersen. Og jeg er bare en vanlig gutt fra Bømlo som har hatt fint besøk, sier Økland.

Teaser:

Salmalaksen er en av ingrediensene publikum kan stifte nærmere bekjentskap med når TV2 sender første episode av Det Norske Måltid på søndag. Simon Nesse Økland serverer gjerne rå laks i barneselskap. 

Main Image:
Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS