Fra februar i år var det en sterk økning i antall utenlandske turister til Norge.

Turistene strømmet til Norge i november

Fire nasjoner sto for 46 prosent av de utenlandske overnattingene.

Nylig skrev Hotellmagasinet.no at bransjen solgte flere hotellrom i år sammenlignet med 2019.

Ifølge Statistisk sentralbyrå var det nesten 2,1 millioner overnattinger i november i år; 1,7 millioner norske overnattinger og 331 000 utenlandske overnattinger. Utenlandske overnattinger økte med 34 prosent sammenlignet med fjoråret mens norske overnattinger gikk ned med 1,6 prosent sammenlignet med 2021.

Økningen av utenlandske turister skjøt for alvor fart da reiserestriksjonen ble opphevet i midten av februar i år.

Gjester fra Sverige, USA, Storbritannia og Tyskland stod for om lag 46 prosent av de utenlandske overnattingene, heter det i pressemeldingen.

Tallet på norske overnattinger på hotell gikk mest ned i Viken og Innlandet, men økte mest i Oslo og Troms og Finnmark.

Det kan stemme godt med hva hotelldirektør Poul-Henrik Remmer uttalte i et intervju med Hotellmagsinet.no.

– I en krevende tid er det positivt å se en økning i tallet på utenlandske gjester. Det blir spennende å følge utviklingen i de kommende månedene for å se om denne trenden fortsetter. Tallet på annet hotellovernattinger er tilbake på samme nivå som før pandemien. Selv om tallet på utenlandske hotellovernattinger var lavere enn i 2019, var det i november like mange overnattinger som i årene 2016 til 2918, sier Oyier.

Gjennomsnittsprisen på hotellrom var 1217 kroner, en økning på 15 prosent fra november i fjor. Sammenlignet med november i fjor økte romprisen mest i Rogaland og Oslo. Lavest prisøkning var det i Nordland.

Powered by Labrador CMS