Hotellbransjen dropper turbokylling
Setter standarden for resten av bransjen.
Det avslører ny rapport utgitt av dyrevernorganisasjonen Anima.
Rapporten “Hotellguide 2023” ser på hvordan hotellbransjen forholder seg til dyrevelferd for kyllinger, og viser at den norske hotellbransjen gjør det godt. Scandic Hotels og Best Western Hotels får karakter A, Strawberry og Thon Hotels karakter B, mens Radisson Hotels får karakter C. Alle har planer om å utfase turbokylling. Noe også Rema 1000, Oda og Cirkle K har gjort tidligere, skriver dyrevernorganisasjonen Anima i en pressemelding.
– Norske hoteller står sterkt på kyllingvelferd, kanskje til og med best i verden! Det er flott å se at en hel bransje tar slikt ansvar og hever dyrevelferden. Hjertesvikt og deformerte bein er noen av problemene turbokyllinger lider av. Derfor er det så viktig at disse bedriftene gjør dette, det vil gi et betydelig løft i dyrevelferden, sier kampanjeleder i Anima, Niklas Fjeldberg.
Ifølge Anima er hotellbransjen i Norge med på å sette standarden for resten av landets bransjer, samt i resten av verden.
– Som en stor aktør har vi et ansvar for å drive virksomheten vår på en bærekraftig måte, og en viktig del av dette ansvaret er å styrke fokuset på dyrevelferd. Vi er stolte over å kunne innføre ECC-standarden i Scandic. Jeg håper denne avtalen motiverer flere i bransjen til å følge etter, og at enda flere leverandører skrur opp tempoet og legger om produksjonen sin, sier Morten Malting, Direktør for mat og drikke i Scandic Norge.
– Ansvarlig innkjøp og bærekraft er noe vi har satt høyt på agenden i Strawberry og det å sikre god dyrevelferd er en del av dette. Dette er et arbeid vi jobber langsiktig med og gjennom å støtte ECC setter vi et ekstra fokus på dyrevelferden til kyllingene, sier Director of Sustainability i Strawberry Harald Bjugstad-Holm .
En sentral del av arbeidet for å bedre kyllingvelferden er å innføre den internasjonale dyrevelferdstandarden European Chicken Commitment (ECC).