Bronse til Norge
Norge med Christian André Pettersen, Håvard André Josdal Østebø og coach Gunnar Hvarnes har tatt bronse i Bocuse d´Or. Danmark tok gullet foran Sverige.
Norge var på forhånd regnet som en av de aller heteste favorittene og Team CAP kapret bronsestatuetten. Dermed skriver Pettersen seg inn i Bocuse-historiebøkene som en av svært få kokker som har tatt medalje i det som regnes som verdens desidert tøffeste kokkekonkurranse.
Det norske laget kopierer dermed Norges resultat da coach Gunnar Hvarnes var Norges deltaker. Ved forrige korsvei tok Christopher W. Davidsen, Håvard Werkland og coach Gunnar Hvarnes sølv.
Dette er Norges ellevte medalje i Bocuse d’Or, og Norge er dermed det landet med flest medaljer i denne konkurransen
Dansk seier
Og det ble en skikkelig skandinavisk storeslem på Bocuse-pallen i Lyon. I tillegg til den norske bronsen tok Sverige sølvet, mens Danmark sikret seg gullet. Det danske laget bestod av Kenneth Toft-Hansen, Christian Wellendorf som commis og legenden Rasmus Kofoed.
Som om ikke skandinavisk jubel var nok sørget Finland for å gjøre den nordiske innsatsen komplett med sin fjerdeplass.
Klart bak Danmark
Når det gjelder poengsummene endte Danmark på 2187 poeng totalt. Sverige fikk 2131, mens Norge fikk 2118. Dermed var Norge 69 poeng bak vinnerne, men bare fattige 13 poeng bak sølvet.
En av de største overraskelsene var at Finland fulgte hakk i hæl bak Norge med 2087 poeng.
Det er også ganske overraskende at USA bare ble nummer ni og at Ungarn endte så langt nede som 12. plass.
Hele listen ser du ved å trykke på bildet til høyre.
Prisdryss
Det ble også delt ut en rekke andre premier:
Sølv: Sverige
Bronse: Norge
Beste kjøttrett (4. plass): Finland
Beste fiskerett (5. Plass): Frankrike
Beste commis: Danmark
Beste promoteringsplakat: Marocco