Se så jevnt det var!
Gårsdagens kokkedyst under Årets Kokk 2019 ble en uyhre jevn affære. Kun 10 fattige poeng skilte Christian André Pettersen og Filip Bendi på smak da de to rettene var servert og fortært.
"Dette blir veldig, veldig jevnt", gjentok Harald Osa til det kjedsommelige da han og Jimmy Øien oppsummerte konkurransen, i forkant av offentliggjøringen.
Men at det skulle være så jevnt, kunne de vel nesten ikke ane?
Kandidatene i Årets Kokk blir målt i tre kategorier. To ulike retter skal bedømmes, i tillegg til kjøkkenet i seg selv.
Perfekt vaktel-rett
Da resultatene fra den første retten, hvor vaktel spilte hovedretten, var det nok flere enn undertegnede som trodde dette var avgjort allerede.
Favoritten Christian André Pettersen hadde levert nærmest til perfeksjon og sikret seg seg et forsprang på 40 poeng ned til Filip Bendi på andreplass.
Men avgjort var det så definitivt ikke.
Sei i verdensklasse
Bendi slo nemlig knallhardt tilbake da sei-retten skulle bedømmes, og der Team CAP høstet 627 poeng, dunket Bendi til med hele 657 poeng. Dermed var det plutselig bare ti poeng som skilte de to intetanende rivalene.
Ti poeng fordelt på to helt forskjellige retter. Det er rett og slett ganske ellevilt!
Ble avgjort på orden
Kjøkkendommerne ble i praksis helt avgjørende for hvem som de neste to årene må satse hud og hår for et godt norsk resultat i Lyon. Og Kjetil Gundersen fra Norske Kokkers Landsforening og den danske Bocusekokken Jens Petter Kolbeck, dømte i Pettersens favør, og ga den regjerende mesteren 18 poeng mer. Totalt sikret da Pettersen en margin på 28 poeng - og billetter til både EM i Tallin og høyst sannsynlig også til Lyon året etter.