Ny restaurantkjede fra Thon Hotels
Det nye spisestedes-konseptet blir folkelige restauranter med mål om å fremme norsk matkultur med fokus på bærekraft og sesongbaserte råvarer.
– Brasserie Ferda serverer god norsk mat som er rustikk og lokal. Vi ønsker å gjøre bærekraftige og gode matopplevelser tilgjengelig for flere. Dette er ujålete og folkelige restauranter for alle. Det er dette som er hovedingrediensene i Ferda-konseptet. De nye Ferda-restaurantene våre serverer spennende matretter laget av kvalitetsråvarer, sier konserndirektør for Thon Hotels, Morten Thorvaldsen.
Nevamat
Menyen tar mål av seg å kombinere gode norske norske mattradisjoner med et moderne kjøkken. Som et ledd i dette introduserer Brasserie Ferda konseptet «nevamat».
– På menyen har vi blant annet nevamat - retter som gjerne deles over bordet. Vi lager rause porsjoner av ærlig, rustikk og håndlaget mat. Heltene våre er de lokale bøndene, fiskerne og ysteriene. Fra de får vi de aller beste råvarene sesongen har å by på, sier F&B Manager Arne Marius Berg.
Åpning i morgen
Eksempler på nevamat er: Varmrøkt røye med pepperrotkrem, ørretrogn og fritert grønnkål. Svineribbe med rødkålsalat og syltet eple. Akevittgravet brosme med syltede grønnsaker, brokkolikrem og fritert løk. Fritert krabbekake med tomatdipp og råkostsalat.
NB: Saken fortsetter under bildet.
Foreløpig skal fire nye Ferda-restauranter åpnes her:
Thon Hotel Storo
Thon Hotel Alta
Thon Hotel Kirkenes
Thon Hotel Bergen Airport
Brasserie Ferda åpner 6. september på Thon Hotel Storo og de tre andre restaurantene åpner fortløpende høsten 2018.