Seiersklemmen mellom Aleksander Næss Strand og Felix Dalen.

Årets Grønne Kokk 2025:

– Det er bare ufattelig deilig

Etter timer med intens kokkelering og kreativ matlagning gikk lag 4 med Aleksander Næss Strand fra Arakataka og Felix Dalen fra Vaaghals til topps i konkurransen.

Publisert Sist oppdatert

Resultat Årets Grønne Kokk 2025:

1. plass – Aleksander Næss Strand og Felix Dalen – Arakataka og Vaaghals (lag 4)

2. plass – Sunniva Aas Mathisen og Jakub Sniegocki – Vaaghals (lag 1)

3. plass – Mats Eriksen og Kevin Wollik – Michaels og Prinsen (lag 2)

4. plass – Kristian Bergland Nilsen & Leonard Stefan Zoltan – La Famiglia, Nyt & Compagniet (lag 3)

Årets Grønne Kokk 2025 ble avholdt 19. mars på UMAMI Arena i NOVA Spektrum, Lillestrøm.

Fire lag kjempet av tittelen. Alle lagene besto av noen av Norges beste faglærte kokker. Hver duo har tryllet frem en imponerende treretters meny med utelukkende råvarer fra den grønne sektoren.

Fokus har vært på sesongens norske vinterråvarer, og dommerne har vurdert både smak, kreativitet og presentasjon.

En vinneroppskrift 

Vinnerlaget sikret seieren med en spennende og nytenkende meny.

– Det er bare ufattelig deilig, sier Felix Dalen fra Vaaghals.

– All honnør til gjengen bak her, det er laginnsats da, og det er gøy.

– Det er også første gang vi konkurrerer som faglærte kokker, da betyr det jo litt ekstra at det går veien, sier Dalen

Vinner av årets grønne kokk 2023, Nils Flatmark, er en av årets dommere og fikk kjenne på hvordan det er å være på den andre siden.

– Man blir veldig inspirert av det de andre gjør, og det lett å sammenligne med hva man gjorde selv som deltaker, sier Flatmark.

– Det er utrolig gøy å se alt det kreative de leverer, og hvordan de ulike grønnsakene presenteres, og at alle grønnsakene kommer frem og spiller sin rolle i retten.

Aleksander Næss Strand jobber på Restaurant Arakataka og Felix Dalen jobber på Restaurant Vaaghals.

Imponerende innsats

Dette var tiende gang konkurransen ble arrangert. Lagene ble valgt ut flere måneder i forveien basert på innsendte menyer, og de har trent målrettet frem mot konkurransedagen. 

Hoveddommer Kjetil Gundersen forteller at det er et veldig høyt nivå og at deltakerne har forberedt seg godt.

– Det har blitt levert veldig mye visuell pen og smakfull mat. Vi har fått sett nye ideer og teknikker vi ikke har sett før.

Powered by Labrador CMS